Westendorp-verdediger Mark Wolsink zet aan om te volleren. Bron: Westendorp
Westendorp-verdediger Mark Wolsink zet aan om te volleren. Bron: Westendorp

Het elftal van ... Mark Wolsink

In deze rubriek maak je kennis met het lokale amateurvoetbal. Via elf thema's ontdek je wie de spelbepalers in onze streek nou echt zijn.

Door Roel Tomassen

Naam: Mark Wolsink
Woonplaats: Westendorp
Geboortedatum: 21 augustus 1990

Club en positie
Als het nodig is, kan ik in het hart van de defensie uit de voeten of zelfs als linksback. Maar bij Westendorp speel ik voornamelijk als rechtsback. Dat is mijn vaste stek sinds ik bij VVG uit Gaanderen twee seizoenen in het eerste heb gespeeld. Bij de junioren van Varsseveld heb ik tussen mijn zesde en zestiende gevoetbald.

Familie
Ik woon samen met mijn vrouw Jody. We hebben twee hondjes, Chef en Dex. Chef is een kleintje en Dex een jachthond, maar ondanks dat verschil in grootte gaat het hartstikke goed samen.

Beroep
Sinds ongeveer twee maanden ben ik vrachtwagenchauffeur bij Jansen Foodservice in Doetinchem. Een jaartje geleden ben ik in het magazijn begonnen, maar al na twintig dagen mocht ik mijn vrachtwagenbewijs gaan halen. Op de vrachtwagen langs onze klanten gaan, bevalt heel goed.

Muziek
Negen van de tien keer luister ik RADIONL. Nederlandstalige feestmuziek is mijn ding. We gingen met onze vriendengroep bijvoorbeeld ook altijd naar het Mega Piraten Festijn in Zelhem.

Hoogte- en dieptepunt
Met Westendorp heb ik geen hoogtepunt bereikt, maar met VVG wel. Ik het eerste seizoen dat ik daar speelde, zijn we gepromoveerd naar de vierde klasse. Een promotie had ik als junior en senior nog nooit meegemaakt, dus dat was heel bijzonder. Een echt dieptepunt heb ik niet. Met Westendorp zijn we gelukkig nog nooit onderaan geëindigd. Dat ik als speler van VVG uitgerekend twee keer van Westendorp heb verloren, is wel zeer vervelend. In het dorp krijg ik dat nog regelmatig naar mijn hoofd geslingerd.

Beste speler
Hoewel ik geen Ajacied ben, geniet ik van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. Virgil van Dijk doet het bij Liverpook ook geweldig. Dit drietal steekt er qua Nederlanders echt bovenuit. Als Achterhoeker ben ik vooral fan van De Graafschap. Afgelopen seizoen heb ik zo'n tien duels bezocht op de Vijverberg. Na de winterstop waren Azor Matusiwa en Youssef El Jebli de sterkhouders. Ondanks de degradatie ga ik in de Keuken Kampioen Divisie gewoon weer naar de thuiswedstrijden.

Televisie
Een speciaal programma volg ik niet. Qua voetbal vind ik het niet onaardig om naar het WK damesvoetbal te kijken. De Nederlandse dames deden het goed en het blijft toch Oranje, hè. Ik keek niet alle duels, hoor. Thailand of zo, daarvoor zette ik de tv niet aan.

Social media
Heb ik niet veel mee. Ja, ik heb accounts op Facebook, Instagram en Twitter, maar ik ben niet meer dan een passieve volger.

Angst
Poeh

een lange stilte volgt

... Een angsthaas ga ik mijzelf niet noemen. Ja, zelfs extreme dingen als skydiven of bungeejumpen zou ik onder druk doen. Niet dat het mij trekt, maar als het moet dan moet het.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten