Gerard Haasjes, winnaar Van Raam Ronde van Varsseveld 2018. Foto Bob te Lindert
Gerard Haasjes, winnaar Van Raam Ronde van Varsseveld 2018. Foto Bob te Lindert

Van Raam Ronde van Varsseveld met nieuw parcours

VARSSEVELD - Op zondag 23 juni vindt de zesde Van Raam Ronde van Varsseveld plaats. In diverse categorieën strijden dan jong en oud, amateurs en recreanten om de winst in het Varssevelds wielercriterium. Na de afgelopen vijf jaar rondjes 'rondom' molen De Engel gereden te hebben heeft de organisatie nu het roer om gegooid en een volledig nieuw parcours uitgezet. Zoals het een wielerkoers betaamt is er vanaf nu sprake van een écht 'rondje om de kerk'.

Door Reinier Kroesen

Hoewel de organisatie (Stichting Ronde van Varsseveld) er in de afgelopen jaren in is geslaagd om een stabiel en succesvol evenement neer te zetten, wordt er niet stil gezeten. Ieder jaar wordt opnieuw gepoogd om te vernieuwen en om meer mensen te enthousiasmeren om te komen kijken. In dat kader was het voor voorzitter Joost Arentsen ook een doorn in het oog dat tot op heden niet is gelukt om voor het publiek één centrale plek langs het parcours te creëren. "We zagen dat de afgelopen jaren er een tweetal plekken langs het parcours waren waar veel publiek stond. Rond de start aan de Boterstraat en bij de finish, voor Café d' Olde Mölle. De mooiste sfeer ontstaat wanneer zowel de start- als eindstreep en terrassen op één plek samenkomen. Helaas lukte dat niet in die oude opzet. We zijn daarom enorm blij dat het met dat nieuwe parcours wel is gelukt. De start en finish zal nu gesitueerd worden op het Kerkplein, ter hoogte van Café 't Veertje", zo vertelt Arentsen.
Ook wat betreft het programma is er een wijziging ten opzichte van vorig jaar. Een wedstrijd voor recreatieve wielrenners is terug van weggeweest. Het open karakter is er echter vanaf: deelname is beperkt tot leden van WTC de Slinge en inwoners van Varsseveld. "Toen we vorig jaar stopten met die recreantenrit kregen we veel reacties van teleurgestelde wielerliefhebbers. We hebben daarom besloten om een dergelijke wielertocht nu toch weer in het programma op te nemen. Juist om de lokale toerfietsers te stimuleren om nu wel weer mee te doen, hebben we gekozen voor een 'gesloten' wedstrijd," legt Arentsen uit.
Op 23 juni wordt om 12.30 uur gestart met de loopfietsenrace. Kinderen tot en met vijf jaar gaan op dat type kleine tweewielers (op een klein deel van het parcours) met elkaar de strijd aan. Die fietsjes en helmen worden door de organisatie beschikbaar gesteld. Dan volgt de Univé Dikke Banden Race voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar. Die nemen deel op de eigen fiets, ook hiervoor biedt de organisatie helmen aan. Het parcours van de Univé Dikke Banden Race beslaat enkele rondjes van het traject rond de kerk. Om 13.45 uur gaan de wedstrijdrenners van start voor een koers over zestig kilometer. Anderhalf uur later start het laatste onderdeel. Dan strijden de lokale recreatieve renners om het 'Varssevelds Kampioenschap'. Deze twee wedstrijden worden tevens afgelegd als kerkrondjes van circa 1,3 kilometer. Deelname aan alle wedstrijden is gratis, deelnemers kunnen zich voor alle categorieën ook nog op de wedstrijddag zelf inschrijven.


www.rondevanvarsseveld.nl

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten