De donderdagmarkt gaat ook op Hemelvaart weer door, met hier en daar een andere kraam. Foto: PR
De donderdagmarkt gaat ook op Hemelvaart weer door, met hier en daar een andere kraam. Foto: PR

Markt van 's-Heerenberg pakt uit met Hemelvaart

'S-HEERENBERG - De Hemelvaartmarkt in 's-Heerenberg is donderdag 30 mei van 10.30 tot 17.00 uur, met voor iedere bezoeker gratis koffie of thee met cake. Voor de kinderen is er bij het springkussen, gratis popcorn en limonade.

Er staan diverse kramen op het marktplein met enkele mutaties ten opzichte van de reguliere markt, donderdags in de Kasteelstad. Peter Eichhorn, van de marktcommissie weet dat de markt met Hemelvaart altijd goed wordt bezocht. "Hoewel enkele marktkooplieden die normaal op donderdag op onze markt staan, met Hemelvaart niet naar 's-Heerenberg komen, is de markt door de aanwezigheid van een aantal andere, speciale kramen heel goed bezet. Zo staat er bijvoorbeeld een kraam met dierenartikelen en een snackkraam en verschillende leuke non-foodkramen, waardoor het geheel nog aantrekkelijker wordt. En we kunnen rekenen op veel Duitse bezoekers die naar Nederland komen omdat aan de andere kant van de grens op Hemelvaartsdag alles dicht zit."

Eichhorn vertelt dat de beleving op deze dag net wat anders is op de markt dan op de andere marktdagen. Zo wordt er rekening gehouden met de kinderen, die deze dag natuurlijk vrij zijn. "Vrijwel iedereen heeft deze dag vrij, kinderen zeker. Daarom zorgen we voor een tweede springkussen, want daar blijkt altijd veel animo voor. Sowieso hadden we nooit eerder zoveel leuke acties; we geven bijvoorbeeld ook nog 500 loempiaatjes weg."

Er staan naar verwachting zo'n twintig tot dertig kraampjes. Eichhorn: "Ook is er live muziek van een artiestenduo om de markt nog wat extra sfeer te geven aan deze marktdag. Met een viool en trekharmonica spelen ze moderne popliedjes. We zijn nog met enkele kooplieden bezig om ze met hun leuke producten deze kant op te halen op 23 mei."

Meer berichten