Havezathe Carpe Diem viert tienjarig bestaan met de gasten

Pim Bart en Rick van het tienjarige Havezathe Carpe Diem in Vethuizen. Foto: Sushilla Kouwen
Pim Bart en Rick van het tienjarige Havezathe Carpe Diem in Vethuizen. Foto: Sushilla Kouwen (Foto: Sushilla Kouwen)

VETHUIZEN – In vijf maanden tijd werd een oude boerderij omgetoverd in een prachtige openbare horecalocatie met hotel, restaurant, terras en vergaderfaciliteiten. René en Marja Wijnands openden in 2009 de deuren van Havezathe Carpe Diem in Vethuizen. Inmiddels ruim tien jaar geleden. Deze mijlpaal is reden voor uitbaters Pim en Bart Wijnands en Rick Splitthoff om tien jaar Carpe Diem te vieren.

In januari 2009 nam René zijn vrouw Marja mee naar 'een mooi project'. De locatie van hun goedlopende familiehotelletje in Zeddam was aan een flinke verbouwing toe… of er moest een andere weg ingeslagen worden. Wijnands was altijd te porren voor mooie, nieuwe plannen en tijdens een check op Funda stuitte hij op de Havezathe aan de Langeboomsestraat 5 in Vethuizen. Een prachtige oude Havezathe met uitzicht op de Montferlandse bossen. Wat een parel… Met de hele familie werd het letterlijk 30 jaar oude hooi van de zolder afgeschept en in vijf maanden tijd werd het hoofdgebouw totaal gerenoveerd en omgetoverd tot een prachtige horecalocatie.
Een prachtig terras waar menig toerist, zakelijke- en regionale gast vertoeft tot op de dag van vandaag. De renovatie van het bijgebouw De Graanschuur volgde en er werden nog eens zeven kamers en twee vergaderruimtes gesitueerd.
Een prachtig bedrijf dat door mensen met passie wordt gerund… En dan slaat het noodlot toe. Eigenaar René Wijnands overlijdt op 21 mei 2015 na een zeer kort ziekbed op 59-jarige leeftijd. Het gezin pakt samen met alle medewerkers zo goed en zo kwaad als het gaat de draad op. Zonen Pim en Bart Wijnands en schoonzoon Rick twijfelen geen seconde en willen het levenswerk van René voortzetten.

Dat lukt en in oktober 2015 werden zij officieel eigenaar. Met veel liefde, passie en ambitie wordt het bedrijf dagelijks gedraaid. De ambities zijn groot…. Samen met het ondernemende team om hun heen bedenken Pim, Bart en Rick nieuwe concepten en mogelijkheden. Het restaurant staat bekend om het populaire verrassingsmenu waar gasten getrakteerd worden op ware smaaksensaties en feestjes op de borden. Dit alles op de sfeervolle deel van de boerderij of zomers op het terras 'with a view'. Het keukenteam stelt de mooiste menu's samen. En ook voor een unieke bruiloft weet men de weg naar Vethuizen.
Op 21 mei bestaat de Havezathe dan ook tien jaar en dat is reden voor feest! Met leuke acties wordt het bestaan van het hotel en dus het leven gevierd. "We willen het graag vieren met onze gasten. Via onze social media-kanalen zullen de aankomende periode verschillende acties worden aangekondigd. Kom, geniet, ervaar, beleef en vier het jubileum met ons mee!"www.hotelcarpediem.nl

Meer berichten