Open netwerkochtend bij Flox Ondernemershuis. Foto: PR
Open netwerkochtend bij Flox Ondernemershuis. Foto: PR (Foto: )

Gratis advies tijdens Flox Open Netwerkochtend

DOETINCHEM - Flox Ondernemershuis biedt (zelfstandige) ondernemers een flexwerkplek en organiseert daarnaast netwerkactiviteiten voor deze doelgroep. Eén van deze activiteiten is de Flox Open Netwerkochtend die elke derde maandagochtend van de maand van 10.00 tot 12.00 uur wordt gehouden. Ondernemers kunnen dan vrijblijvend binnenlopen en daar andere ondernemers ontmoeten. Vanaf 20 mei is daar een nieuw element bijgekomen. Ondernemers kunnen gratis advies vragen over onderwerpen of problemen waar ze mee te maken hebben. Op Terborgseweg 20, het thuisadres van Flox in Doetinchem zijn op 20 mei naar schatting zo'n vijftig ondernemers aanwezig voor een praatje, nieuwe contacten en indien gewenst advies.

Door Bert Vinkenborg

De adviezen die aangeboden worden bestrijken een breed terrein. Van juridische zaken, ICT, boekhouden, financiering, inrichting en interieur, verzekeringen, grafische vormgeving tot ondernemerscoaching. Ondernemers, startende maar ook zij die al enige tijd actief zijn, krijgen hier de kans om naast het netwerken antwoorden te krijgen op de vragen waar zij mee rondlopen.
Ruud Veldkamp uit Gaanderen, eigenaar van adviesbedrijf Zoofa, is al lid van Flox sinds november 2018. Hij helpt MKB-ondernemingen met de begeleiding van hun financieringen. Veldkamp: "Mensen komen vaak bij mij als er geld nodig is. Soms komt uit zo'n gesprek een ander soort oplossing dan zij verwacht hadden. Ik help hen structureel en systematisch te denken over hun zaak en over de geldstromen die daarmee verbonden zijn."
Wilma Weijers uit Azewijn, eigenaar van Weijers Facilitair Advies, is (nog) geen lid van Flox maar komt regelmatig op de netwerkochtenden. In november is ze gestart als ZZP'er en biedt haar diensten aan bij het oplossen van facilitaire vraagstukken. Als voorbeelden daarvan noemt ze schoonmaak, onderhoud en beheer van gebouwen, kantines en inkooptrajecten. Via het Ondernemerscafé Aalten leerde ze Ronald Treijtel, directeur-verbinder van Flox, kennen en sindsdien bouwt ze ook in Doetinchem aan haar netwerk. Inmiddels is dit haar derde bezoek. Netwerken is volgens Wilma iets waar je contacten moet maken maar waar ook geduld voor nodig is. "Het duurt even voordat er resultaat geboekt wordt."
Van de Doetinchemse vestiging van Flynth Adviseurs en Accountants zijn twee juridische adviseurs aanwezig, Miranda Smithuysen en Claudia Hilhorst. Ze zijn al lid van Flox en geven (gratis) advies over juridische kwesties. Als na het eerste advies hun diensten verder gewenst worden dan bieden zij die onder de vlag van Flynth aan. Waarom zijn ze op deze Open Netwerkochtend? Miranda Smithuysen: "Voor dienstverlening is vertrouwen een eerste vereiste. Vertrouwen ontstaat het beste in een persoonlijk gesprek. We hebben hier al nieuwe contacten opgedaan. Behalve tijdens de maandelijkse netwerkochtend zijn we bij Flox ook elke dinsdag van 15.30 tot 17.30 uur aanwezig voor een gratis inloopspreekuur voor ondernemers."
Over de faciliteiten die Flox Ondernemershuis ondernemers biedt is meer te lezen op de website van die organisatie.


www.floxondernemershuis.nl

Meer berichten