Orion op het bordes met de kampioensboeketten. Foto: John van der Kamp
Orion op het bordes met de kampioensboeketten. Foto: John van der Kamp

Viermaal is scheepsrecht voor Orion: landskampioen

Coach Martijn van Goeverden: 'Het is een eer om dit mogen meemaken'

Door John van der Kamp

DOETINCHEM – Na een bloedstollende vijfde finalewedstrijd in het uitverkochte Martini Plaza in Groningen heeft Achterhoek Orion afgelopen zondagmiddag eindelijk de felbegeerde landstitel voor de neus van Lycurgus weg weten te kapen. Viermaal is scheepsrecht voor Orion, want eerder stond de Doetinchemse club driemaal met lege handen in even zoveel finales om het volleybalkampioenschap van Nederland.

Maandagmiddag waren de spelers en staf op het gemeentehuis van Doetinchem uitgenodigd voor de huldiging, waar burgemeester Mark Boumans en wethouder van sport Rens Steintjes de aanwezigen in de raadzaal toespraken. Wijnand Geerdink ontving namens Achterhoek Orion een oorkonde en daarna werden alle spelers inclusief staf met een medaille en bloemen gehuldigd. Voor Orion-coach Martijn van Goeverden was het na de huldiging zondagavond in de kantine van DZC'68 maandag weer vroeg dag. "Ik was laat thuis en vroeg op, want ik geef gymles op een school in Leiden en 's middags weer snel terug naar Doetinchem voor de huldiging op het gemeentehuis. Ik vind het fantastisch hoe trots iedereen is, vooral van die mensen die het hele jaar meeleven en het is een eer om dit mogen meemaken", aldus Martijn van Goeverden.
Ook Joris Marcelis genoot in het gemeentehuis van alle aandacht, want hij was de man die in de vijfde set het beslissende punt scoorde en zo de titel veiligstelde. "Het heeft zo moeten zijn. Toen we voor stonden en de laatste service kwam, had ik al aan Wessel (Anker, JvdK) gezegd 'als ie in de rally komt, geef die bal maar aan mij'. Wessel pareerde de bal zelf en Pim (Kamps, JvdK) weet ook niet eens wat ie deed. En toen ik de bal raakte, was ik hem ook al kwijt. Het ging heel snel. We hebben het hele jaar hard gewerkt en nu goed afgesloten en het heel goed gedaan", vertelt de glunderende Joris Marcelis, kijkend naar de medaille die hij net daarvoor heeft ontvangen.
Na de fotosessie op het bordes van het gemeentehuis genoten de aanwezigen van een heerlijk hapje en drankje.

Meer berichten