Festival Kunst en Kunstig slaat een jaar over

Festival Kunst & Kunstig vindt dit jaar niet plaats. Foto: PR
Festival Kunst & Kunstig vindt dit jaar niet plaats. Foto: PR

ZEDDAM - Festival Kunst en Kunstig vindt dit jaar niet plaats. 'Dit jaar gaan we er even tussenuit om op 26 en 27 september in 2020 met een nieuwe opzet terug te komen', zo laat de organisatie weten.

Na de editie van vorig jaar werd de opzet van het evenement onder loep genomen. De conclusie was dat deze toe is aan verandering. 'Na een aantal creatieve brainstormsessies en overleg met de gemeente Montferland hebben we voor een andere eigentijdse invulling van het festival gekozen. Ook hebben we een andere locatie op het oog. Aan de invulling van het programma wordt dit jaar hard gewerkt! Om die reden gaan we er dit jaar even tussenuit', schrijft de Kunst en Kunstig-organisatie in een persbericht.

Klein begonnen, met slechts een paar ateliers, groeide het evenement uit tot een kunstweekend met een buitenkunst wandelroute, deelnemende hotels en winkels en werden de tuinen van de
Zeddammers gevuld met kunst en kunstige objecten. Met het verdwijnen van de winkels en hotels werd uiteindelijk ook het evenement kleiner. De afgelopen jaren concentreerde het festival zich in en rond de Bovendorpsstraat in Zeddam.

Meer berichten