Uitgelaten jonge deelnemers aan de Doetinchemse Avondvierdaagse. Foto: PR
Uitgelaten jonge deelnemers aan de Doetinchemse Avondvierdaagse. Foto: PR (Foto: )

Doetinchemse Avondvierdaagse met feestelijke intocht in de binnenstad

DOETINCHEM - 20 mei start in Doetinchem voor de 62ste keer de avondvierdaagse. In 2018 liepen ongeveer 2500 wandelaars mee.

Er zijn enkele kenmerkende zaken voor de avondvierdaagse in Doetinchem. Zo wordt er iedere avond vanaf een andere locatie gestart (maandag vanaf het terrein van Argo aan de Bezelhorstweg, dinsdag vanaf kasteel De Kelder aan de 2e Loolaan, woensdag vanaf het terrein van SVDW'75 aan de Badweg, donderdag vanaf c.b.s. 't Prisma aan het Willy Brandtplein en vrijdag vanaf De Bleek aan de Wijnbergseweg).
Ook worden er ieder jaar weer wijzigingen in de routes aangebracht. Op de rustplaats verzorgt Raymond Heereveen live muziek. En aan de feestelijke intocht op vrijdagavond 24 mei werken zeer verschillende korpsen en dweilorkesten mee, waaronder dweilorkesten als Alles Went Band uit Doetinchem, De Troaters uit Dichteren, Niet zoegen moar blaozen uit Halle en Broamps Kabaal uit Braamt en de muziekverenigingen DES uit Doetinchem, Gendringse Orkest Vereniging uit Gendringen, Volharding uit Stokkum, muziekvereniging Hummelo & Keppel uit Hummelo en Keppel, Politie Tamboer, Lyra en Pijperkorps uit Nijmegen en Batavorum pipes and drums uit Nijmegen. De intocht start vanaf de 2e Loolaan en eindigt op het Simonsplein.

De route van de intocht is: 2e Loolaan , Groenestraat, Lodewijkstraat, Loolaan, Willem Rodalaan, Ruimzichtlaan, Frielinkstraat), Ds Van Dijkweg, Hofstraat, Nieuweweg, Amphionpark, Schouwburgplein, Amphionstraat, Hovenierspad, Doctor Huber Noodstraat, Hovenstraatje, Burg van Nispenstraat, doorgang onder Lyceumkwartier, Catharinastraat , Simonsplein.
De rolstoelers zijn al enkele jaren hartelijk welkom om aan dit evenement deel te nemen; De rolstoelers kunnen deelnemen aan de 5 km. Nordic walkers zijn, evenals in voorafgaande jaren, weer hartelijk welkom om aan
dit evenement deel te nemen.

De kosten voor deelname bedragen 7 euro, met medaille en 4,50 euro, zonder medaille.
Men kan zich inschrijven op de eerste twee startavonden. De wandelaars kunnen 5 of 10 kilometer lopen.
Verdere inlichtingen zijn te vinden op de website van de Doetinchemse Avondvierdaagse.


a4d-doetinchem.nl

Meer berichten