Zo komt het vernieuwde pand van Physique eruit te zien. Foto: Consign, bouwkundig teken- en adviesbureau
Zo komt het vernieuwde pand van Physique eruit te zien. Foto: Consign, bouwkundig teken- en adviesbureau (Foto: vanderkamp)

Sport- en gezondheidscentrum Physique breidt uit

TERBORG – Sporten in de sportschool is weer hip en dat merken ze ook bij Physique in Terborg. Het ledenaantal bij Physique groeit gestaag. Voor eigenaar Paul Rabelink een reden om uit te breiden. Het sport- en gezondheidscentrum gaat binnenkort totaal op de schop. Aanleiding is dat de Amerikaanse sporttoestelmerken Star Trac en Nautilus hebben gekozen voor Physique als Europees showroom. Het sportcentrum krijgt ruim 500 vierkante meter zaalruimte erbij en wordt voorzien van de nieuwste apparatuur van deze merken. Alle huidige zalen worden geüpgraded en er komt een virtuele sportruimte, waar leden zelfstandig, door middel van videoinstructies, kunnen sporten.

Door John van der Kamp

"Wij zien een enorme groei binnen ons sportcentrum. Niet alleen komen onze leden fitnessen, maar ook de groepslessen worden goed gevonden. Het samen sporten vindt men weer fijn, van yoga, spinning, cross cube-lessen tot aan de power battle. Waar het in de afgelopen jaren meer en meer om individuele trainingen ging, wil men nu weer samen trainen. Elkaar motiveren en de veelheid aan mogelijkheden maakt dat de groepslessen tegenwoordig goed worden bezocht", aldus Paul Rabelink, die hoorde dat zijn uitbreidingsplannen niet onopgemerkt zijn gebleven bij de 's werelds grootste sportapparatuur-merken Star Trac en Nautilus. "Onze huisleverancier Innovex was zo onder de indruk van onze plannen, dat zij contact met deze fabrikanten hebben opgenomen. De meeste van onze fitnessapparatuur was al van deze merken. En zij bleken op zoek te zijn naar een geschikte locatie om een showroom op te kunnen zetten. Uiteindelijk zijn meer sportleveranciers aangehaakt om in Terborg de mooiste, grootste en meest moderne sportschool uit de regio, misschien zelfs van Nederland, te realiseren."

Eigenaar Rabelink van Physique, die eerder dit jaar door het RTL4 programma 'De Beste van Nederland' werd uitverkozen tot beste sportschool van Gelderland, is razend enthousiast. De compleet vernieuwde sportschool krijgt een lift om de kleedlokalen goed te bereiken. De wens van senioren en mensen die slecht ter been zijn. De kleedkamers zijn boven gesitueerd en dat is voor deze mensen lastig te bereiken. Door heel het pand worden nieuwe vloeren gelegd en er komen nieuwe meubels en een nieuwe bar. "Er komt een nieuwe loungeruimte. Dagelijks maken meer dan honderd mensen gebruik van de huidige ruimte, die werd echt te krap", besluit Rabelink.
De opening van de één van de grootste sportcentra in de regio met meer dan tweeduizend leden staat gepland voor medio augustus.

Meer berichten