Koningsdag in Doetinchem. Foto: PR
Koningsdag in Doetinchem. Foto: PR (Foto: )

Koningsdag feestelijk opstarten in de Koningsnacht

DOETINCHEM - Dit jaar luidt Doetinchem Koningsdag 2019 in met een feestelijke Koningsnacht. Om alvast in de juiste stemming te komen voor deze nationale feestdag. Vrijdag 26 april vanaf 20.00 uur vindt op het D-torenterrein Kingsnight plaats. Daarnaast staan er optredens gepland, bij diverse horeca gelegenheden in het centrum.

Op 27 april is het Koningsdag en kleurt het centrum van Doetinchem oranje. Net als andere jaren organiseert het Centrummanagement Doetinchem in samenwerking met Scouting Roothaan, de gezellige kindervrijmarkt in de binnenstad. Deze duurt tot 14.00 uur. Vanaf 08.30 uur nemen de kinderen de hun toegewezen plaats weer in. Er zijn dit jaar circa 700 plaatsen beschikbaar voor de kinderen. De Veentjes, Schouwburgplein en het Catharinaplein worden wederom betrokken bij de kindervrijmarkt. De meeste winkels in het centrum van Doetinchem zijn op Koningsdag tot 17.00 uur geopend.

Op het D-toren terrein vindt het festival Kingsday plaats vanaf 12.00 uur. Het Simonsplein, altijd het bruisende hart van de stad, biedt vanaf 15.00 tot 19.00 uur een podium aan verschillende artiesten, met een zeer gevarieerd repertoire. Hoofdact van de dag is het optreden van The Sjefs. De drie boezemvrienden zijn door hun explosieve shows een zeer geliefde band op festivals: 'Laat je overvallen door een mix aan muzikale originaliteit en een rete-strakke show van een trio dat lekkerder is dan je stoutste dromen', zo luidt het motto.'

In de Grutstraat bij de Catharinakerk staat vanaf 15.00 uur de band Onwies op het podium en aansluitend vanaf 18.00 tot 21.00 uur de band The Bree. Daarnaast staan er optredens gepland bij diverse horeca gelegenheden in het centrum.

Voor meer informatie betreffende programmering, zie www.LKKRdoetinchem.nl.


Meer berichten