Nieuwe fiets voor je kind kopen, wat is belangrijk?

Online vind je bij ieder budget wel een geschikte kinderfiets. Om een goede kinderfiets te vinden, zijn er wel een aantal punten waar je op moet letten. In dit artikel lees je precies waar je op moet letten, en krijg je tips om de aankoop van een kinderfiets makkelijker te maken.

Kleine punten om op te letten
Wanneer je een fiets voor je kind koopt, zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Ten eerste moet je op het gewicht letten, want een zwaardere fiets is moeilijker te hanteren voor een kind. Verder is het belangrijk dat het stuur makkelijk beweegt, en dat het kind goed bij de handvatten kan. Verder is het natuurlijk belangrijk dat de remmen goed werken. Vaak hebben kinderfietsen terugtrapremmen in plaats van handremmen. Tot slot is het voor kinderen belangrijk om een comfortabel zadel te hebben, omdat ze anders minder snel zelf op de fiets stappen, omdat deze niet lekker zit.

Verstelbaarheid is belangrijk
Misschien wel het belangrijkste punt om op te letten bij de aankoop van een kinderfiets, is de verstelbaarheid van het zadel en het stuur. Er zijn genoeg kinderfietsen te koop waarbij deze niet verstelbaar zijn, met als nadeel dat kinderen snel van de fiets af groeien. Hierdoor verbruik je veel meer fietsen tijdens de eerste jaren van een kind, terwijl dit onnodig is. Kies daarom altijd voor een zadel en een stuur welke makkelijk verstelbaar zijn, want met een kind welke snel groeit, moet je deze regelmatig hoger zetten.

Loopfiets voor jonge kinderen
Is je kind nog niet aan een echte fiets toe, dan kan je beginnen met het kopen van een kinder loopfiets. Loopfietsen leren kinderen al enkele vaardigheden welke ze nodig hebben bij het fietsen op een echte fiets. Hierdoor leren kinderen die eerst een loopfiets hebben gehad veel sneller fietsen. Hier lees je meer tips om een kind te leren fietsen.

Een loopfiets kost heel weinig in vergelijking met een echte fiets, waardoor dit de investering meer dan waard is. Daar komt nog bij dat kinderen het vaak heel leuk speelgoed vinden, en er dus zelf al op springen zodra het even kan.

De juiste maat kinderfiets
Tegenwoordig worden veel kinderfietsen online gekocht. Wanneer je dit voor het eerst doet, roept het een aantal vragen op, zoals welke maat fiets voor jouw kind geschikt is. Gelukkig is dit probleem makkelijk op te lossen. Op bijna elke website welke kinderfietsen verkoopt, staat wel een maattabel om de juiste maat fiets te achterhalen. De maat wordt bepaald aan de hand van de lengte en de kledingmaat.

Laat je kind helpen uitzoeken
Het is voor kinderen natuurlijk veel leuker om te helpen bij het uitzoeken van een mooie fiets, dan om zomaar een fiets te krijgen. Door kinderen bij het aankoopproces te betrekken, zullen ze er ook eerder op gaan fietsen, omdat ze deze zelf hebben uitgezocht. Ook weet je zeker dat je een fiets koopt waar je kind ook blij mee is.

Meer berichten