De plattegrond van het festivalterrein van Hootchie Koe, bij het Hofshuus. Foto: PR
De plattegrond van het festivalterrein van Hootchie Koe, bij het Hofshuus. Foto: PR

Muzikale hoogtepunten en kinderpret op festival Hootchie Koe

VARSSEVELD - Voor de vierde keer strijkt Hootchie Koe, het Vroleukste Festival voor het hele gezin, in het weekend van 10 tot en met 12 mei neer bij het Hofshuus in Varsseveld. Drie dagen muziek, eten en drinken en kindervermaak op een compacter en daardoor knusser en gezelliger festivalterrein.

Door Miriam Szalata

"We hebben het terrein anders ingedeeld'', zegt Marco van der Aar van de organisatie. "Dit jaar hebben we in het midden een terras gemaakt met drank- en eettentjes eromheen en een klein terraspodium voor wat meer ingetogen muziek. Voorheen hadden we op die plek een groot boog-podium.''
Wat meer aan de zijkant van het terrein komen twee hoofdpodia. "Naast elkaar met een strook van zo'n veertig tot meter ertussen. Er wordt om-en-om op gespeeld.'' Muzikale hoogtepunten zijn Mooi Wark op zondagavond, De Boetners op zaterdagmiddag, Cabrio op zaterdagavond een een 'tribute' van The Soul Cages aan de Police en en Ballbreakers aan AC/DC op vrijdagavond.

Kinderkamp
Een deel van het terrein is ingericht speciaal voor de kinderen. Zo is er onder andere een ranjakoe, springkussen en kinderdierentuin en zijn er activiteiten als workshops beeldhouwen. "Ook nieuw dit jaar is dat de vrijwilligers van het kinderkamp zorgen voor de kinderen. We vinden het net zo belangrijk dat kinderen komen als volwassenen'', zegt mede-organisator Tom Wolterinck.
In de herhaling zijn André Manuel en de Yoga Sisters. Jong talent is er ook met de schoolband No School Today van Bluemers en Yara Beeks. De bekende troubadour Gery Groot Zwaaftink treedt ook op. Op het kleine podium op het terras is onder meer The Dudes of Hengel te zien. De LEO Club Achterhoek, een groep jongeren tussen de 18 en 30 jaar, komt nagels lakken voor een goed doel: de strijd tegen hersenstamkanker.
Eten en drinken komt uit eigen dorp en omgeving. De horeca wordt geregeld via De Radstake. Er zijn zelfgemaakte pizza's van Caterina Natalone, een 'patatfabriek' van De Timp en een Turkse familie in Varsseveld staat met Turkse hapjes op het terrein. Keurslager Martin Schuurman hangt een varken aan spit.

Bezoekers
Sinds de start van Hootchie Koe in 2016 trekt het festival elk jaar meer bezoekers. In het eerste jaar waren het er 1350, een jaar later 2000 en vorig jaar kwamen er tussen de 5000 en 6000 mensen. Daarmee is het maximum nog lang niet bereikt. "Er kunnen 7.000 mensen per dag op het terrein, dus we kunnen nog een tijdje groeien'', zegt Van der Aar.

Het complete programma van Hootchie Koe is te vinden op hootchiekoe.nl.

Meer berichten