Golfplatz Borghees biedt Rotary Bergh gastvrij onderdak. Foto: PR
Golfplatz Borghees biedt Rotary Bergh gastvrij onderdak. Foto: PR

Golfseizoen Bergh in het Zadel weer van start's-HEERENBERG – Elk jaar organiseert de stichting Bergh in het Zadel in samenwerking met Rotary Club Bergh een golftoernooi van vier wedstrijden op de golfbanen Wasserburg in Anholt, Borghees, De Voortwisch in Winterswijk en 't Zelle in Hengelo (G).

Het golftoernooi is een belangrijke inkomstenbron van Bergh in het Zadel. De opbrengst ervan is bestemd voor kankeronderzoek. Dit jaar is dat een researchproject in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht om de vraag te kunnen beantwoorden wat de reden is waarom een kiemcelkanker wel of niet gevoelig is voor standaard chemotherapie. Dit maakt het in de toekomst mogelijk om beter te voorspellen welk kind welke behandeling moet krijgen, waarbij de kans op genezing het grootst is en de kans op nadelige bijeffecten het kleinst.
Jaarlijks krijgen zeshonderd kinderen in Nederland de diagnose kinderkanker. Hiervan hebben tussen de 25 en 50 kinderen een zogenaamde kiemcelkanker, ontstaan uit een kiemcel die normaal gesproken voor de vruchtbaarheid op latere leeftijd zou moeten zorgen. Deze kiemcel is ontspoord, niet meer in staat goed uit te rijpen, als gevolg waarvan de kanker is ontstaan. De patiënten met een kiemcelkanker worden behandeld met chirurgie vaak gecombineerd met chemotherapie. Het probleem is dat momenteel niet voorspeld kan worden of de patiënt optimaal op de chemotherapie zal reageren (de kanker wordt vernietigd) of niet (de kanker is ongevoelig). Dit is van groot belang omdat bij een ongevoelige kanker gekozen kan worden voor een alternatieve behandeling, waardoor de patiënt niet onnodig aan (niet-werkzame) chemotherapie blootgesteld wordt.

Anholt
Voor het eerst dit jaar is ook de golfbaan bij de Wasserburg in Anholt van de partij. Net over de grens bij Gendringen, twintig minuten rijden vanuit Montferland, ligt Anholt. Hier is één van de mooiste 18 holes golfbanen van Duitsland te vinden, op plaats 13 van de ranglijst van 'Leading Courses'. Met uitzicht op het imposante kasteel Schloss Wasserburg.
Het grote terras grenzend aan de afslagplaats van tee 1 en Green 18 is geschikt voor tachtig gasten. Een geweldige plek om de eigen ronde te evalueren en andere spelers op de eerste tee en de laatste putt te bekijken.
De andere drie locaties zijn bij de vaste deelnemers aan het golftoernooi van Bergh in het Zadel wel bekend. Ter nagedachtenis aan Helmut Fassin, oud-directeur van Katja Fassin B.V. en 45 jaar actief lid van de Rotary, organiseert Rotaryclub Bergh i.s.m. Bergh in het Zadel jaarlijks een golfdag. Ook in 2019 staat het inmiddels achtste toernooi gepland, dit keer op de baan van Golfbaan Borghees. Net over de grens bij 's-Heerenberg ligt Golfbaan Borghees. Deze veelgeprezen, prachtig gelegen baan heeft een ware metamorfose ondergaan. De Nederlandse eigenaar liet in de afgelopen jaren onder meer het clubhuis grondig verbouwen tot een modern, multifunctioneel restaurant met bar. Het riante terras biedt een schitterend uitzicht op de 18 holes baan en ligt het grootste deel van de dag in de zon.

De 18 holes van Golfbaan de Voortwisch in Winterswijk zijn gerealiseerd op één van de mooiste plekjes in de Achterhoek in een sfeerrijk coulisselandschap. Niet voor niets noemt men die golfbaan een pareltje in de Achterhoek. Deels parkbaan met fraaie waterpartijen en deels bosbaan met glooiingen garanderen de nodige afwisseling voor de golfers.
Naast de 18 holes baan, par 71, beschikt de golfbaan ook over zes korte oefenholes en een, deels overdekte, drivingrange met kleurrijke targets waar men zijn/haar slagenarsenaal kan oefenen. Bij de Golfschool Redflaggolf kunnen leden en gasten lessen boeken. Zowel de beginnende als de gevorderde spelers kunnen met behulp van bijvoorbeeld de Trackman hun spelniveau verbeteren.
Verscholen in het prachtige Achterhoekse coulisselandschap bij het Gelderse Hengelo ligt golfbaan 't Zelle. Een schitterend golfcomplex, dat zowel de beginnende als de geoefende golfer weet te boeien. Al direct als men de statige oprijlaan opdraait, ontdekt men de rustieke ligging en de ongekende uitdagingen die `t Zelle in petto heeft. Van een volwaardige 18 holes wedstrijdbaan en een 9 holes par 3 baan tot en met een deels verwarmde driving range, pitchgreen met zandbunker en twee puttinggreens.
Het sfeervolle clubhuis, voorzien van gratis draadloos internet, de professionele golfshop en de beschikbaarheid van twaalf handicarts van de Stichting Handicart, zorgen voor de finishing touch en maken `t Zelle tot een zeer compleet en genoeglijk golfcomplex waar men zich snel thuis zal voelen. Golfbaan 't Zelle is in het bezit van de A-status en staat volgens Leading Courses gewaardeerd als één van de beste golfclubs in Nederland.

Inschrijven
Het golfprogramma van Bergh in het Zadel ziet er als volgt uit: vrijdag 10 mei Wasserburg Anholt, woensdag 3 juli Rotary Bergh Borghees, vrijdag 6 september De Voortwisch Winterswijk, vrijdag 4 oktober 't Zelle, Hengelo.
Wie zich inschrijft voor één of meer wedstrijden, wordt ontvangen met koffie /thee en iets erbij. Verder kan men rekenen op een heerlijk lunchpakket voor onderweg en een lekkernij in de baan. Na elke wedstrijd staat een heerlijk buffet of barbecue klaar; dan vindt tevens de prijsuitreiking plaats. De ontvangst voor elke wedstrijd is vanaf 10.30 uur. De wedstrijden starten om 11.30 uur.
Inschrijven kan alléén via het aanmeldingsformulier op de website van de golfdag op:
www.berghinhetzadel.nl of www.rotary.nl/bergh.
Tijdens iedere wedstrijd zijn mooie gesponsorde dagprijzen te winnen. Speelt iemand twee of meer wedstrijden mee, dan maakt deze kans op de eveneens gesponsorde overall prijs die onder die deelnemers zal worden verloot.
Voor vragen kan men bellen met de organisatie: Gerard Hendriksen, tel. 06-38899723 of mailen naar golfdagbergh@berghinhetzadel.nl of golfdag@rcbergh.nl.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten