Niels, Carsten en Arjan Bikkel. Foto: Henk Teerink
Niels, Carsten en Arjan Bikkel. Foto: Henk Teerink (Foto: )

Gebroeders Bikkel komen uit in dezelfde klasse tijdens OW Cup

VORDEN/DOETINCHEM/ASSEN - Afgelopen zaterdag werd er op het TT Circuit Assen de eerste motorrace van dit seizoen verreden. De gebroeders Bikkel afkomstig uit Vorden en Doetinchem waren ook van de partij. Vordenaar Arjan Bikkel had voor het nieuwe seizoen een overstap gemaakt naar de ONK Sportcup 1000. In de winter schafte hij een prachtige Aprilia RSV4 aan en de eerste meters maakte hij onder verraderlijke en natte omstandigheden op vrijdag. Broer Niels komt evenals vorig jaar uit op een Yamaha R1M. Bijzonder is dat beide broers uitkomen in dezelfde klasse. Carsten is het manusje van alles en onmisbaar voor de broers tijdens de racedagen.

Zaterdagmorgen was het zeer koud en dat zorgde ervoor dat er niet echt snelle tijden op de klokken werden gezet. Gelukkig voor alle deelnemers was de temperatuur tijdens de tweede training en wedstrijden beter. Niels reed een fantastische tweede training en sloot deze verrassend als tweede af. Broer Arjan werd 23ste en liet weten dat het hij nog wel wat te leren had. Helaas sloeg bij de start van de race de machine van Niels af waardoor hij als laatste van start ging. Hij reed een mooie inhaalrace en moest menig deelnemer binnen- en buitenom voorbij. Uiteindelijk finishte hij als elfde en broer Arjan was tevreden met de 25ste plaats. Naast Arjan en Niels kwamen er in de andere klassen van de OW Cup ook nog een aantal streekgenoten en Hamove leden aan de start.

De meeste streekgenoten kwamen uit in de ONK Supercup 1000. De grote winnaar van de dag was Nigel Walraven, hij domineerde zowel de trainingen als de wedstrijd. Danny van der Sluis en Pepijn Bijsterbosch werden tweede en derde op grote afstand. Hamove-lid Cliff Kloots eindige achter dit drietal als vierde. Thijs Peeters die voor het eerst uitkwam tijdens een wedstrijd in deze klasse werd prima zesde. Peeters kende dit weekend de nodige problemen, maar het team en de rijder weten waar ze aan moeten werken. Jolanda van Westrenen uit Ruurlo werd achter Peeters zevende. Van Westrenen heeft de komende weken een druk programma want ze doet over twee weken mee aan de 24 uur van Le Mans. Bart Meekes pakte het laatste puntje in ONK Supercup 600 waarin hij vijftiende werd. Nick Vlaar pakte de overwinning en is daarmee ook de leider in het kampioenschap.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten