Trainer Marthijne Bochoven op Sportpark Gerrit Dieker in Braamt. Foto: John van der Kamp
Trainer Marthijne Bochoven op Sportpark Gerrit Dieker in Braamt. Foto: John van der Kamp

'We scoren veel, maar geen spits die er 40 inschiet'

Zeddam/Sint-Joris ontvangt sv Dinxperlo

Door John van der Kamp

BRAAMT – Zeddam/Sint Joris speelt op zondag 26 mei haar laatste competitiewedstrijd onder de tijdelijke fusienaam en zal vanaf het nieuwe seizoen uitkomen onder de naam vv Montferland. Zover is het nog niet, net zo het duidelijk is in welke klasse vv Montferland gaat acteren, want het team van trainer Marthijne Bochoven presteert momenteel boven verwachting en moet alleen VVG'25 boven zich dulden.

Waar teams het soms na de winterstop volledig laten afweten, zit de fusieclub in een flow en heeft in dit kalenderjaar, op de wedstrijd tegen koploper VVG`25 na, nog iedere wedstrijd gewonnen. Afgelopen zondag werd in Megchelen met 2-1 gewonnen van SVGG. Aanvaller Jasper Raben scoorde de beide treffers. Zondag vanaf 14.00 uur wacht de thuiswedstrijd tegen sv Dinxperlo.
"Vv Montferland, een mooie en slimme naam, moet ik zeggen", vindt de 48-jarige Marthijne Bochoven. Hij begon zijn trainersloopbaan bij Worth-Rheden in zijn woonplaats Rheden. Na een jaar assistent-trainer bij VDZ-Arnhem was hij trainer bij 't Peeske en HC'03. "Eigenlijk verandert er niks. Er komt wel een jeugdteam van Den Dam over en er zullen best wat spelers overkomen, die niet bij de andere nieuwe fusieclub FC Bergh willen gaan voetballen. Ik hoop het. Eigenlijk moet ik zeggen dat ze dat moeten doen, want we hebben het volgend seizoen hier heel goed voor elkaar. Naast de twee speelvelden krijgen we een half kunstgrasveld om op trainen. Complimenten voor de vereniging hoe dat er straks uit gaat zien. Afgelopen week hebben we een pas-sessie gehad met de gehele club, van groot naar klein. Iedereen krijgt hetzelfde nieuwe tenue. Dat vind ik heel netjes. Ik heb hier dinsdag met die kleine gastjes gezeten, die krijgen hetzelfde wat het eerste ook gaat dragen, top!"
Zondag speelt Zeddam/Sint Joris thuis tegen sv Dinxperlo. De heenwedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. "Ik zeg heel eerlijk dat we daar een punt hebben gestolen. Het was op 23 december, wij speelden als enige clubs in de regio, met dat slechte weer. Verder was alles afgelast. Slecht weer, een slecht veld, daar konden we niet mee over weg. Een paar jongens die met vakantie waren. Want wie verwacht dan ook dat we op 23 december nog moeten voetballen. Dat Dinxperlo zo laag staat, verbaast iedere trainer waarmee ik spreek. Het is een goed voetballende ploeg. We kwamen wel met 1-0 voor, zij maakten net voor tijd de gelijkmaker. Dat was ook dik en dik verdiend", kijkt Bochoven terug. "Dat wordt zondag een heel lastige voor ons. Dat heb ik ook daar gezien."
Zijn ploeg won de duels met Loil (3-1) en Sprinkhanen (4-1) met duidelijke cijfers. "En niet onverdiend. Tegen Keijenborg wonnen we met 3-0, maar dat had wel meer kunnen zijn. Na VVG`25 zijn we de meest scorende ploeg. Dat komt ook door de manier van voetballen, waar ik van hou: niet met de kont in de eigen zestien, zoals men eerder hier deed. Ik houd niet van verdedigen. Ik verlies liever met opgeheven hoofd en alles eraan gedaan hebben, dan met de kont in de zestien en gokken op dat ene moment. Uit bij VVG werden we weggetikt. Dat mag, vind ik", zegt de trainer van het toekomstige vv Montferland. "Doordat we zo aanvallend spelen scoren veel spelers uit mijn team. Mijn middenvelders hoeven niet alleen op het middenveld te zijn, ze mogen ook naar voren, als ze maar weer een linie terugzakken. Je ziet het in de doelpuntenmakers. Middenvelder Rick Kinnear heeft er een paar gescoord. Cas Bloemers ook en verdediger Tom Nibbeling heeft er ook een paar in liggen. We scoren veel, maar ik heb geen spits die er veertig inschiet. Wel jammer, maar dan ben ik hem ook zo weer kwijt aan de clubs zoals Silvolde of AZSV."
"Ik heb drie fantastische keepers. Die kunnen op alle niveaus mee, maar ik kan er maar een opstellen. Bewust gekozen voor Rob Keurntjes, dat is mijn vaste keeper. Ben blij dat ik deze mensen aan boord heb en is lekker om mee te trainen. Drie goede keepers beschikbaar met een fantastische keeperstrainer (Tonjo Hogenkamp, Jvdk), die meedenkt. We hebben nu heel veel stappen gemaakt en de jongens trainen met plezier. Er is een goede verstandhouding met Onder 19 en met trainer Tom Berentsen van het tweede elftal, wat ik heel belangrijk vind."
Na Dinxperlo volgen binnen een week de duels met MEC en Terborg. Of Zeddam/Sint Joris dat aan kan? "We trainen behoorlijk hard. Ik hoor vaak na de wedstrijd, dat we fysiek goed zijn. Als dit zo blijft, zonder blessures, zonder schorsingen, dan kunnen we een heel eind komen. Maar de titel gaat terecht naar VVG."

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten