De bieb heeft een plek in 't Brewinc. Foto: Walter Hobelman
De bieb heeft een plek in 't Brewinc. Foto: Walter Hobelman

Start nieuwe leesgroep Nederlandse literatuur

DOETINCHEM - Mooie boeken lezen, daarover inspirerende gesprekken voeren en nieuwe mensen ontmoeten? Op vrijdag 26 april van 13.00 tot 14.30 uur vindt er in de Doetinchemse bibliotheek een informatiebijeenkomst over de start van een leesgroep Nederlandse literatuur plaats. Deze bijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia in samenwerking met de bibliotheek.

Senia richt jaarlijks overal in Nederland honderden nieuwe leesclubs op en brengt zo mensen die graag lezen bij elkaar. Leidraad voor de groepen is een gevarieerde lijst van moderne literatuur die is opgesteld door deskundigen. Daaruit worden zes tot zeven boeken per jaar gelezen en besproken. Senia levert hierbij uiterst handige leeswijzers met discussievragen die het gesprek, zeker in het begin, structuur geven. Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.

Belangstellenden zijn welkom op 26 april om 13.00 uur in de bibliotheek van Doetinchem, IJsselkade 13. De bijeenkomst is gratis en vrijblijvend. Na een informatief gedeelte worden er praktische afspraken gemaakt met de mensen die in de nieuwe leesgroep willen stappen. In verband met beperkt aantal plaatsen is aanmelden gewenst bij jose.richter@senia.nl.

Meer berichten