De belangstelling was groot voor de inspiratieavond verenigingsondersteuning. Foto: PR
De belangstelling was groot voor de inspiratieavond verenigingsondersteuning. Foto: PR (Foto: )

Honderd bestuursleden bijeen voor inspiratieavond Verenigingsondersteuning

DOETINCHEM - Op maandag 1 april ontving Rabobank Graafschap honderd bestuursleden voor de inspiratieavond Verenigingsondersteuning in het Graafschap College Sport & Bewegen. De bestuursleden werden verwelkomd met een kleine maaltijd, waarna ze verrast werden door het koor Whateverhappens. Zij namen de gasten al zingend mee naar hun plek, waar de presentatie gegeven werd.

De bestuursleden kregen te horen wat de nieuwe aanpak van de Rabobank inhoudt. Verenigingen en stichtingen in het domein sport en cultuur kunnen ondersteuning krijgen op diverse gebieden. Van bestuur tot duurzaamheid van vrijwilligersmanagement tot communicatie en het werven van leden. De club wordt geholpen met de ambitie waar die voor staat.
De avond werd vervolgd met een inspirerende presentatie van Hans Martijn Ostendorp (directeur Betaald Voetbal De Graafschap). Hij vertelde waarom verenigingen en stichting zo belangrijk zijn en waarom ondersteuning een club echt verder kan helpen. Hij gaf de aanwezigen het Achterhoekse gevoel van trots.
Vervolgens gingen de bestuursleden in kleine groepen uiteen om in gesprek te gaan met elkaar. Wat zijn de ambities en issues van de clubs? Er vonden mooie dialogen en uitwisselingen plaats. Direct werd duidelijk dat clubs van elkaar kunnen leren en dat een netwerk ontzettend belangrijk is.
De avond werd afgesloten met een bijzondere basketbal act en een borrel. De bestuursleden gingen vol inspiratie naar huis om aan de slag te gaan met hun club.
Meer informatie over verenigingsondersteuning vanuit Rabobank op: www.rabo.nl/graafschap/verenigingsondersteuning.

Meer berichten