Kunst, Leven, Vrijheid en een aspergelunch in Gruitpoort. Foto: PR
Kunst, Leven, Vrijheid en een aspergelunch in Gruitpoort. Foto: PR (Foto: )

Richter-marathon met film en lunch

DOETINCHEM - Een marathon van twee films over leven en werk van de kunstenaar Gerhard Richter met een aspergelunch van Merel tussendoor: daar kan de liefhebber op tweede paasdag (22 april) voor terecht bij de Gruitpoort in Doetinchem.

Naar aanleiding van 'Werk ohne Autor', het epische verhaal van zijn leven, virtuoos verfilmd door 'Das Leben der Anderen'-regisseur Florian Henckel von Donnersmarck is de documentaire 'Gerhard Richter Painting' heruitgebracht. Door beide films samen te bekijken krijgt de liefhebber een uniek beeld van zowel de kunstenaar aan het werk, als zijn oorsprong. Merel vult de tijd tussen beide films even virtuoos op met een van haar fameuze aspergelunches, die overigens ook met slechts één van beide films gecombineerd kan worden.
Om 11.30 uur begint 'Gerhard Richter Painting'. Deze fascinerende documentaire over Richter als schilder belicht vooral het proces van het maken van zijn kunst. Eén van 's werelds bekendste, bestverkopende nog levende schilders is al een halve eeuw bezig te experimenteren met talloze technieken en ideeën. Na de aspergelunch om 13.10 uur wordt om 14 uur de film 'Werk ohne Autor' ingestart, gebaseerd op Richters levensverhaal. Kurt groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als hij op de kunstacademie Elisabeth ontmoet, worden ze op slag verliefd. Elisabeths vader, Professor Seeband, is niet onder de indruk van Kurt en is hem liever kwijt dan rijk. De twee mannen zijn verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. De dubieuze rol die Seeband tijdens de Tweede Wereld Oorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Als Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook implicaties voor Seeband. Deze film duurt 188 minuten (met pauze).
Kaarten voor de Richter-marathon met lunch (11.30-17.30 uur) kosten 30 euro en zijn te koop via onderstaande website of aan de kassa van de Gruitpoort.

www.gruitpoort.nl/tweedepaasdag

Meer berichten