De Doetinchemse Avondvierdaagse is van 20 tot 24 mei. Foto: PR
De Doetinchemse Avondvierdaagse is van 20 tot 24 mei. Foto: PR (Foto: )

Inschrijven voor Avondvierdaagse

DOETINCHEM - De voorpret voor de 62ste Doetinchemse Avondvierdaagse kan beginnen. De voorinschrijving voor dit grote wandelevenement dat op 20 mei van start gaat is op dinsdag 16 april in c.b.s. 't Prisma (Willy Brandtplein 4) en op donderdag 18 april in de kantine van de vogelvereniging Vriendenkring Eureka op sportpark Bezelhorst (Bezelhorstweg). Wandelaars kunnen zich daar tussen 19 en 20 uur opgeven.

Om de wandelaars te laten genieten van de mooie de omgeving van Doetinchem heeft men gekozen voor verschillende startplaatsen dicht bij het einde van de bebouwde kom. Startplek op de openingsdag, maandag 20 mei is ARGO aan de Bezelhorstweg; op dinsdag 21 mei het terrein achter kasteel De Kelder aan de 2e Loolaan; op woensdag 22 mei het terrein van SVDW ´75 aan de Badweg; op donderdag 23 mei bij cbs. ´t Prisma aan het Willy Brandtplein 4 en op de slotdag, vrijdag 24 mei, op De Bleek aan de Wijnbergseweg. Iedere avond is er een centrale rustplaats waar Raymond Heereveen zorgt voor live-muziek.
De afstanden, die dit jaar gelopen kunnen worden zijn 5 km en 10 km. De organisatoren hebben ervoor gezorgd dat de 5 km-tocht ook openstaat voor rolstoelers. Inschrijven kost 3,50 euro zonder medaille en 6,00 euro met medaille. Tijdens de avondvierdaagse zelf kan er op maandag 20 mei en dinsdag 21 mei ook nog worden ingeschreven. De inschrijfgelden worden dan met 1,00 euro verhoogd.
De intocht op vrijdag 24 mei wordt begeleid door elf zeer verschillende muziekkorpsen zoals een aantal dweilorkesten, harmonie- en fanfare-orkesten, een politiekorps en pipes and drums. De laatste twee korpsen komen uit Nijmegen. De start is om 19.30 uur vanaf het terrein achter kasteel De Kelder aan de 2e Loolaan. De finish is vanaf ongeveer 20.00 uur op het Simonsplein.

Meer berichten