Herdenkende stadswandeling over WOII

DOETINCHEM - De Stichting Doetinchem Herdenkt (SDH) heeft onlangs een eerste stadswandeling gehouden. De wandeling voert door het centrum van Doetinchem. Bij panden en plaatsen die op de een of andere wijze te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog wordt een verhaal verteld, al dan niet aan de hand van historische foto's. De stadwandelingen worden door SDH gehouden in samenwerking met het Stadmuseum en Stichting Catharina Cultureel.

Ook scholen hebben belangstelling voor deze herdenkende wandeling. Op tal van scholen zijn op dit moment projecten gaande over de Tweede Wereldoorlog. Een verhaal over de eigen stad past daarin.
OBS De Plattenburg bijt het spits af. De groepen 6, 7 en 8 zullen om de beurt op 9, 11, 15 en 23 april deelnemen aan de wandeling, die telkens om 10 uur begint in het Stadmuseum. Daarvoor hebben de leerlingen per fiets eerst de tank in het Canadapark bezocht. In het museum is er uitleg over de maquette. Daarna is er een bezoek aan de Catharinakerk. De wandeling voert onder meer door de Heezenstraat en Waterstraat en langs het Joodse monument. Tijdens de wandeling komen onder meer de bombardementen, de Jodenvervolging, het verzet en de bevrijding aan de orde.
De openingstijden van het bezoekerscentrum WOII aan de Loolaan voor de komende weken zijn: woensdag 10 april, dinsdag 16 april en woensdag 24 april van 13 tot 17 uur; zondag 5 mei van 10 tot 13 uur.

Meer berichten