Demonstratie op Moederdag, 30 mei 2018, in Managua. Foto: Franklin Villavincencio/Confidencial
Demonstratie op Moederdag, 30 mei 2018, in Managua. Foto: Franklin Villavincencio/Confidencial (Foto: )

Nicaragua en La Libertad een jaar na de volksopstand

DOETINCHEM - In april is het een jaar geleden dat in Nicaragua de crisis uitbarstte. De aangekondigde aanpassingen in het sociale zekerheidsstelsel was de spreekwoordelijke druppel. De al langer heersende onvrede over inperking van vrijheden kwam tot uitbarsting en de mensen gingen massaal de straat op. De overheid reageerde met harde hand.

Doetinchem heeft al meer dan 25 jaar een stedenband met La Libertad in Nicaragua. De Stichting Doetinchem en Ontwikkelingssamenwerking (DOS) wil juist nu aandacht vragen voor onze zusterstad La Libertad. Van 1 tot 12 april kan men in de hal van het stadhuis de fotoserie De Veranda van Gert Jan Bollen bekijken. Die gaat over het gewone leven in La Libertad van een doorsnee familie. Daarnaast zijn op een scherm doorlopend beelden over Nicaragua en La Libertad in het algemeen en de door DOS ondersteunde projecten te zien.

Op woensdag 10 april is er een informatieavond op het stadhuis. JanGeert van der Post, deskundige en nauw betrokken bij Nicaragua, licht de huidige situatie in Nicaragua toe. Hij heeft lang in Nicaragua gewoond en schrijft een boek over de politieke geschiedenis van het land. Bestuursleden van DOS informeren over de stand van de projecten in La Libertad. Deze infobijeenkomst begint om 19.30 uur in Zaal Gaanderen, ingang links van de hoofdingang.

Meer berichten