De officiële opening van de nieuwe Estinea-locatie aan de IJsselstraat in Doetinchem. Foto: PR
De officiële opening van de nieuwe Estinea-locatie aan de IJsselstraat in Doetinchem. Foto: PR (Foto: )

Estinea locatie IJsselstraat geopend

DOETINCHEM - Op vrijdag 15 maart is de nieuwe woonlocatie van Estinea in Doetinchem aan de IJsselstraat officieel geopend. De locatie met twintig appartementen biedt een woonoplossing voor achttien mensen. De bewoners namen in het najaar van 2018 hun intrek in de appartementen en waren direct positief over de nieuwe locatie. "Deze nieuwe locatie is rustig, licht, modern en iedere bewoner heeft een eigen buitenruimte", aldus Eefke Tuenter, begeleider van Estinea.

De officiële opening was in het bijzijn van bewoners en hun vrienden en familie, directie en medewerkers van Estinea, de bouwende partijen Klaassen en Acel en opdrachtgever Sité Woondiensten gevierd. Om de woonlocatie officieel te openen, kregen de bewoners een mooie picknicktafel uitgereikt. Hier kunnen zij gezellig samen zitten en genieten van hun mooie tuin. Na het officiële moment lieten bewoners hun appartement vol trots zien aan hun familie en vrienden.
Na de nodige voorbereiding startte anderhalf jaar geleden de bouw van de woonlocatie. De bewoners dachten mee over de inrichting van het appartement, zodat het nieuwe appartement ook echt 'eigen' zou worden. Bewoners betrokken hun nieuwe woonlocatie in het najaar van 2018. Het buitenterrein is in het vroege voorjaar van 2019 ingericht.
Bouke Elferink-Overkamp: "De bestrating is aangelegd en we hopen dat de planten en bomen in de lente mooi tot bloei komen. De eerste woonmaanden aan de IJsselstraat is door iedereen positief ervaren, zowel door bewoners als door de begeleiding. En het zal alleen nog maar mooier en beter worden. Ook het nieuws dat er naast onze locatie waarschijnlijk een supermarkt gebouwd wordt is met veel enthousiasme ontvangen. Bewoner: "Boodschappen doen en met het winkelwagentje naar je appartement brengen, hoe makkelijk wil je het hebben."
Met de woonlocatie aan de IJsselstraat is Doetinchem een appartementengebouw rijker voor mensen met een zorgvraag. De woonlocatie is centraal gelegen in Doetinchem en telt achttien appartementen en twee gemeenschappelijke ruimten. Els Birkenhäger, directeur bestuurder van Sité Woondiensten: "Als maatschappelijke organisatie vinden wij het belangrijk om extra aandacht te hebben voor doelgroepen die hulp nodig hebben bij het wonen. Waar maatwerk nodig is bekijken we samen met partners wat de mogelijkheden zijn. De vandaag geopende woonlocatie van Estinea is hier een mooi voorbeeld van."

Passend bij de uitgangspunten van Estinea biedt de woonlocatie de bewoners een eigen plek, mèt eigen voordeur middenin de Doetinchemse samenleving.

Meer berichten