Songs of Praise viert het heden

DOETINCHEM - Genieten van het leven en het heden is bewust bezig zijn met de schoonheid van het moment. Songs of Praise wil daarbij helpen met een bijeenkomst in de Heilige Geestkerk, op 24 maart. Op deze avond spreekt ds. Maikel de Kreek over het thema: D'ran! Onder begeleiding van de NGK Praiseband worden eigentijdse liederen gezongen.

Van kleins af aan leert de mens om voornamelijk in de toekomst te leven. Niet alleen met 'als ik later groot ben', maar ook met zaken voor de komende weken, de vakantie over een paar maanden, het examen over drie weken. Velen zijn blij dat het eindelijk-bijna-weekend-is. Doordat de mens voornamelijk in de toekomst en soms in het verleden leeft, vergeet hij vaak het heden en dat is apart omdat het heden het moment is om gelukkig te zijn. Iedereen kan iedere seconde in zijn leven maar één keer beleven dus waarom zou men die besteden in afwachting van iets beters? Ook de Bijbel roept op om van het leven een feest te maken en te genieten van de schepping en van alle dingen die God dagelijks geeft.
De bijeenkomst van Songs of Praise gaat over de invulling daarvan en de vraag wat zinvol genieten is. Belangstellenden kunnen daar op 24 maart vanaf 19 uur over nadenken in de Heilige Geest Kerk (Bilderdijkstraat 3). Na afloop napraten met koffie of thee.

Meer berichten