Klein Theater Doetinchem speelt De Manke

DOETINCHEM - Drie keer speelt toneelvereniging Klein Theater Doetinchem volgende maand 'De Manke' van de Ierse toneelschrijver Martin McDonagh. Eén voorstelling is in Schouwburg Amphion in Doetinchem, op 13 april. De andere twee opvoeringen zijn op 6 april in de Lindenberg in Nijmegen en op 12 april in Theater de Leeuw in Arnhem. Reserveren van kaarten kan bij de betreffende theaters.

De Manke is een tragikomedie, waarin zwarte humor, diepe emoties, sentimentaliteit en wreedheid elkaar afwisselen. Het stuk speelt zich af in de jaren dertig van de vorige eeuw. Plaats van handeling: een eilandje voor de kust van Ierland. Het verhaal draait om een kleine, verstikkende gemeenschap met een grauw en voorspelbaar leven. Tot een filmploeg neerstrijkt op een naburig eiland. Opeens worden de levens van titelrol Manke Billy, zijn twee bloemkooltantes en enkele eilandbewoners flink opgeschud. Het verlangen naar roem en een beter en liefdevoller leven steekt de kop op. Tegelijkertijd is er het besef dat ze niet zonder elkaar kunnen. De personages zijn op het eerste gezicht rauw en ongepolijst, maar onder de oppervlakte smeulen allerlei onvermoede karaktertrekken.
Klein Theater Doetinchem bestaat sinds 1982 en maakt producties voor de kleinere theaterzalen. Meer informatie op onderstaande website.

www.kleintheaterdoetinchem.nl

Meer berichten