Poëzie met bijbehorend pianospel

WEHL - 'Beluister mijn Gedachten' heet het programma dat door T. Buwe (pseudoniem voor Tjeerd Buwe van Wimersma Greidanus) en Albine le Pair op zondagmiddag 31 maart wordt verzorgd in de Protestantse kerk. Buwe draagt eigen gedichten voor en Le Pair sluit met pianospel aan bij die sfeer. Zij speelt onder meer werken van Chopin, Schumann, Grieg en Debussy.

T. Buwe, bioloog, is emeritus-hoogleraar aan de faculteit geneeskunde van de Universiteit Utrecht en publiceerde gedichten in Vandaag 4 (1956, Bruna, Utrecht). Ook bracht hij een aantal gedichtenbundels uit, met als laatste de bloemlezing 'Gedachtegoed' (2016, Ginkgo, Leiden). Zijn toegankelijke poëzie is vaak sterk beeldend en draagt soms een emotionele lading.
Pianiste Albine le Pair is afgestudeerd aan het Amsterdams Conservatorium. Van 1975 tot 2006 was zij als docente verbonden aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Als uitvoerend musicus heeft zij vooral strijkers en zangers begeleid.
Tegenwoordig vormt zij een duo met dichter T. Buwe en treedt zij op met soloprogramma's.
Aanvang van het concert: 14.30 uur. De entree bedraagt 12,50 euro, inclusief koffie en thee. Reserveren via e-mail: info@paviljoen3wehl.nl

Meer berichten