Bij Bob & Candy Candystore kunnen snoepliefhebbers kiezen uit zo'n driehonderd soorten schepsnoep.
Bij Bob & Candy Candystore kunnen snoepliefhebbers kiezen uit zo'n driehonderd soorten schepsnoep. (Foto: Ian Bartelink)

Bob & Candy Candystore, de lekkerste snoepwinkel van Nederland, nu in Doetinchem

DOETINCHEM – Bob & Candy Candystore in de Hamburgerstraat is vorige week donderdag geopend. Met deze zaak, in het voormalige pand van Jamin, maakt Ian Bartelink nu zijn droom waar: een tweede vestiging van Bob & Candy Candystore, de lekkerste snoepwinkel van Nederland. Behalve in Winterswijk kan iedereen die van zoetwaren, American Candy, drinks en snacks houdt nu ook zijn hart in Doetinchem ophalen voor wat betreft lekkernijen. Dus: een puntzak pakken, langs de mega candywall lopen en kiezen uit maar liefst driehonderd soorten schepsnoep. Ook chocolade, frisdranken, ijs en milkshakes behoren tot het assortiment. Bartelink: "Onze smaken vind je niet in de supermarkt."

Door Josée Gruwel

Bob & Candy Candystore is het eigen concept van de 29-jarige Bartelink. In 2015 begon hij met Bob & Candy Candystore in Winterswijk. "Voor mezelf beginnen wilde ik altijd al graag, zelf iets opbouwen tot iets moois."De naam van de zaak moest Engelstalig klinken en voor iedereen uit te spreken zijn. "Engelstalig, omdat ik zoveel mogelijk mensen wil bereiken en omdat ik in de toekomst met mijn familiebedrijf, want dat is het inmiddels, nog wel verder wil groeien, als het kan tot over de landgrenzen."
Bartelink ontwierp voor zijn Doetinchemse snoepwinkel zelf de inrichting, meubels en stellingen, en hij bedacht de kleuren. "Deze zaak is mijn 'flagship store': up-to-date en helemaal zoals Bob & Candy Candystore moet zijn."

Assortiment
De winkel is gevuld met meer dan driehonderd soorten Pick 'n Mix die in de mega candywall het oog van de kijker strelen, al is het alleen al om de kleuren. Behalve meer dan vijftig soorten drop in zoet en zout, zacht en hard is er een grote diversiteit aan allerlei ander snoepgoed, zoals winegums, kauwgum en zure producten, om zelf te scheppen. Snoep met de meest uiteenlopende namen als Hotlips, Apekoppen, Dolfijnen, Balla balla, Blue eyes, Crazy lipsticks, Gummy beertjes en Geboortetrutters ligt er in de bakken van de candywall.
"Natuurlijk verkopen we ook suikervrij, glutenvrij, gelatinevrij snoep en snoep zonder kleurstoffen. Met een icoontjessysteem wordt dit per soort aangegeven."
Bob & Candy Candystore is er ook voor zoetwaren als Reese's Cups, Hershey's Cookies 'n Cream, M&M's en Snickers, Pop Tarts en Pringles. Alles van de bekende A-merken. Ook zijn er diverse soorten chocolade te vinden: van Tony Chocolonely tot schepchocolade en bonbons.
"Wij hebben een groot assortiment aan zoetwaren en frisdranken uit Amerika. Omdat we zelf importeren kunnen we meteen inhaken op trends en bieden we regelmatig nieuwe en bijzondere producten aan, zoals de Pringles Wavy, geribbeld en in twee smaken, en de Candy Corn, misschien wel het meest iconische snoepje uit de States nu in extra grote zakken. Voor Pasen zijn er natuurlijk paashazen en paaseitjes, maar onze toppers zijn de grote chocolade paashazen.
In de zomermaanden is er soft- en schepijs en zijn er milshakes in veertien verschillende smaken. Wij werken dan met dagverse producten, snijden meerdere keren per dag het fruit en garanderen zo dat je het meest verse fruit in je Swirl krijgt."

Meer berichten