Gemeente organiseert Omgevingswet-markt voor partners

De Steck, de voormalige bieb van Doetinchem. Foto: PR
De Steck, de voormalige bieb van Doetinchem. Foto: PR (Foto: Foto: )

DOETINCHEM - In 2021 treedt de Omgevingswet in werking. Deze wet voegt 26 bestaande wetten voor ruimtelijke ontwikkeling samen. Wat betekent dit voor partners van gemeente Doetinchem? En hoe de Omgevingswet samen tot een succes te maken. Hierover gaat het tijdens de 'Omgevingswet-markt', op donderdag 21 februari bij De Steck in Doetinchem.

De Omgevingswet raakt belangrijke onderwerpen, waaronder het sociaal domein, leefbaarheid, veiligheid, welzijn en sociale cohesie binnen onze gemeente. Tijdens de Omgevingswet-markt gaan overheden, organisaties, clubs, verenigingen en stichtingen hierover in gesprek. Ook worden zij bijgepraat over alle veranderingen en gevolgen van de nieuwe wet.
21 februari, van 15.00 tot 18.00 uur (inloop vanaf 14.45 uur) komen maatschappelijk vertegenwoordigers, zoals bestuurders, clubs, (buurt)verenigingen en stichtingen bijeen in De Steck, Raadhuisstraat 25 in Doetinchem

Marktkramen
Op de gevarieerde Omgevingswet-markt maken de partners in verschillende kramen kennis met de diverse aspecten van de Omgevingswet. Wat zijn de nieuwe spelregels? Hoe bereidt de gemeente zich hierop voor? En welke kansen biedt de Omgevingswet? De markt biedt alle gelegenheid bij te praten en te netwerken met gelijkgestemden.

Organisaties, clubs, verenigingen en stichtingen zijn van harte welkom op de Omgevingswet-markt. Aanmelden is noodzakelijk en kan via omgevingswet@doetinchem.nl. Men ontvangt dan via e-mail een bevestiging met meer informatie.

Vanaf medio april gaat de gemeente ook actief aan de slag met voorlichting voor inwoners en ondernemers. In april volgt er meer informatie over de mogelijkheden om als inwoner of ondernemer mee te doen en mee te praten over de Omgevingswet.

Meer berichten