Foto:

Doetinchem breng het stembureau naar jongeren

DOETINCHEM - Op woensdag 20 maart kan er voor het eerst gestemd worden op een plek waar honderden jonge kiezers dagelijks te vinden zijn: Het Graafschap College. Met de toevoeging van dit speciale stembureau worden de verkiezingen zo letterlijk een stap dichterbij de jongeren gebracht. Op deze dag kunnen zij zo binnen hun eigen school stemmen voor de gecombineerde verkiezingen van Provinciale Staten en Waterschap Rijn en IJssel.

Het doel is om met deze toevoeging meer jongeren in de leeftijdsgroep 18-24 jaar naar het stembureau te krijgen. De stemopkomst onder deze groep is traditioneel laag bij verkiezingen. De afgelopen jaren zijn er al stappen gezet met initiatieven als De Stembus, maar deze waren gericht op het bewegen van jongeren richting het stembureau. Met het speciale stembureau op het Graafschap College brengen we het stembureau juist naar de jongeren. Op deze manier kunnen zij hier eenvoudig voor of na een les een stem uitbrengen.

Oproep
Met de toevoeging van dit speciale stembureau geeft Doetinchem gehoor aan een verzoek van IZI Solutions en de Nationale Jeugdraad. Zij deden een oproep om ook MBO/HBO-instellingen in Nederland aan te wijzen als stembureau. Circa 80 procent van de mensen die voor het eerst mogen stemmen volgt namelijk nog onderwijs.
 

Meer berichten