Jos van den Berg, Charly Bussink (CT busbeheer), Niek Vredegoor van Autobedrijf Steverink en Sharon van Arem, de jongste Care Travel vrijwilliger. Foto Marius Kooistra
Jos van den Berg, Charly Bussink (CT busbeheer), Niek Vredegoor van Autobedrijf Steverink en Sharon van Arem, de jongste Care Travel vrijwilliger. Foto Marius Kooistra

Derde rolstoelbus voor Care Travel

ULFT - Sinds kort beschikt Care Travel, dé specialist in het verzorgen en uitvoeren van kleine uitstapjes en activiteiten op bijzondere locaties voor mensen die wat extra zorg nodig hebben, over een derde rolstoelbus. Hiermee kan beter worden ingespeeld op de groeiende vraag vanuit de doelgroep. "We zijn inmiddels bijna elke dag op pad", aldus oprichter Jos van den Berg.

Door Walter Hobelman

De aanschaf van deze derde bus is mede mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van de Varsseveldse Industriële Vereniging (VIV) en een donatie van de 'stichting Glazen Huis Varsseveld'. "We zijn hier erg blij mee", aldus Van den Berg. De kracht van Care Travel zit in de betrokkenheid van de vele vrijwilligers en het regionale bedrijfsleven. "Care Travel heeft een goede naam opgebouwd en steeds meer mensen ontdekken dat wat wij doen het leven van ouderen of mensen die gebruik maken van zorg in welke vorm dan ook extra plezier bezorgt. Mensen komen uit hun isolement en ontmoeten lotgenoten. Daaruit ontstaan weer mooie nieuwe vriendschappen."
"Wij gaan niet voor grootschaligheid, ook niet nu we deze mooie nieuwe bus er bij hebben. Alles wat we doen is kleinschalig en laagdrempelig", benadrukt Jos. "Alles draait om aandacht. Ieder mens heeft dat nodig."
Mensen zitten tegenwoordig langer thuis maar het aantal sociale contacten neemt soms snel af. "Ziekte en overlijden van een partner en andere leeftijdsgenoten maakt de sociale kring vaak kleiner. De eventuele kinderen en kleinkinderen zijn druk. Dan kan je je snel eenzaam voelen. Wij nemen mensen mee naar mooie en gezellige plekjes in de omgeving en combineren gezelligheid met ontmoeting. En altijd met deskundige begeleiding in de bus."
Penningmeester Vincent Nieuwenhuis ziet met de komst van de derde bus weliswaar de kosten iets toenemen, maar telt vooral de opbrengsten voor wat betreft het aanbieden van een gevarieerd activiteitenprogramma. "Het afgelopen jaar was een goed jaar. We zijn 544 keer op pad geweest en hebben bijna 4.000 mensen een mooie dag bezorgd. En het had nog meer kunnen zijn, maar vanwege de extreem hoge temperaturen hebben we een aantal weken geen activiteiten gehad, dat was te risicovol. Maar in die periode gaan de kosten zoals verzekering, belasting, huisvesting enzovoorts wel gewoon door." Beide bestuursleden doen daarom nogmaals een beroep op ondernemers om het voorbeeld van regionale bedrijven die Care Travel al ondersteunen te volgen. "Dat kan door middel van een financiële bijdrage maar ook op een meer praktische manier. We vertellen er graag meer over", zet Nieuwenhuis de deur open.
Ook particulieren kunnen de handen uit de mouwen steken en bijvoorbeeld een Care Travel-cadeaubon aanschaffen en cadeau doen aan iemand die wel eens een leuk dagje uit nodig heeft. "De cadeaubonnen zijn te koop bij ons kantoor in het Klooster in Ulft, bij het Creatieplein in Silvolde, Studio Bella Colori in Silvolde en bij schoenmode Jeannette in Gaanderen."
Afgelopen jaar hebben jonge vrijwilligers, twintigers, de weg naar Care Travel weten te vinden. De mix van jong en oud geeft een extra dimensie aan de organisatie.
Iedereen die op vrijwillige basis wil meewerken bij Care Travel kan zich melden via de website of door een bezoekje te brengen aan het kantoor in het Klooster, F.B. Deurvorststraat 43 in Ulft.
Ook op www.caretravel.nl is alle informatie te vinden of bel met 0315-724000.

Meer berichten