Nieuwe exposities in Slingeland

DOETINCHEM - In de expositieruimtes in het Doetinchemse Slingeland Ziekenhuis zijn in de maanden februari en maart werken te zien van Ton van Dijk, Ronald Lubbers en Roel Endendijk.

In de vitrines staan beelden van Ton van Dijk uit Terborg. Hij drukte de houdingen, bewegingen en uitdrukkingen van mensen eerder uit door te tekenen en schilderen. Sinds een aantal jaren maakt hij beelden, voornamelijk in brons en soms in keramiek. Mensen en dieren zijn daarbij meestal het onderwerp. Het vormen van bronzen beelden kent twee kanten, het creatieve deel zoals boetseren in was en het ambachtelijke werk, gieten, slijpen, afwerken en patineren.
In de Poligang hangen foto's van Ronald Lubbers uit Giesbeek. Hij heeft de laatste jaren geëxperimenteerd en een techniek ontwikkeld voor het fotograferen van luchtbellen in water. De fotoserie die hij daarmee heeft gemaakt noemt hij “de lucht uit mijn longen”. Ook maakt Ronald foto`s van het eiland 'de Giese kop' in Giesbeek. Sinds dit eiland vier jaar geleden ontstond maakt hij in alle seizoenen, op elk moment van de dag en onder alle omstandigheden steeds dezelfde foto.
Schilderijen van Roel Endendijk uit Groningen zijn te bekijken bij de personeelsgang. Hij schildert zijn onderwerpen met draden wol en katoen. Zo worden harde en technische onderwerpen of een afbeelding van een vis opeens aaibaar en zacht. De combinatie van onderwerpkeuze met de toegepaste techniek zorgt voor het beoogde effect. De beperkingen die met het materiaal en de techniek gegeven zijn, versterken het resultaat van minutieus uitgewerkte details.

Meer berichten