Cursus 'werken met de e-overheid'

DOETINCHEM - Voor inwoners van de gemeente Doetinchem die moeite hebben met overheidswebsites biedt de Bibliotheek de cursus 'Werken met de e-overheid' aan. Deelnemers leren daar alles over het aanvragen van een DigiD, Regelhulp en toeslagen. Ook leren zij zoeken op de sites van de overheid en hoe gebruik te maken van de persoonlijke accounts. De cursus van vier lessen start op dinsdag 19 februari in de bibliotheek in Doetinchem. Deelname is gratis.

Overheden verwijzen burgers steeds vaker naar hun digitale loketten. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Daarmee probeert de overheid selfservice van burgers, bedrijven en organisaties te stimuleren.
De lessen worden gegeven door een gecertificeerd docent. Er wordt gewerkt met kleine groepen van maximaal tien deelnemers. De cursist gaat zelf ook oefenen, en daarom is het kunnen werken met een computer een basisvoorwaarde. Wie dat niet kan zou eerst de computercursus Klik & Tik kunnen volgen.
Aanmelden kan via Klantenservice, tel. 0314-333445, of via de website.

www.biebnieuws.nl

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten