Warboel luistert Downdag in Doetinchem op

DOETINCHEM - De Downkern Doetinchem viert op zaterdag 16 maart Wereld Downsyndroomdag met een familiedag voor kinderen van alle leeftijden met dit syndroom, hun broer(s) en zus(sen), ouders en andere familieleden. De dag zal in het teken staan van muziek, niet in de laatste plaats vanwege de medewerking van Warboel, dat de spetterende voorstelling VUUR speciaal voor deze dag aanpast aan de doelgroep. De kinderen kunnen samen met hun familieleden op interactieve manier deelnemen.

Sinds een aantal jaren viert de Downkern in Doetinchem dit feestje, dat wereldwijd eigenlijk op 21 maart wordt gevierd, mee. En het is altijd een groot succes. "We proberen de kinderen, hun ouders, broertjes en zusjes een paar gezellige uurtjes te bezorgen in een veilige, voor hen geschikte omgeving", zegt Wouter Bongers, kernouder van het eerste uur. "Het programma moet goed passen bij onze doelgroep, zo waren in het verleden circus Zanzare aanwezig, werd samen Kunst gemaakt en hebben we Special Olympics voor de doelgroep georganiseerd." De Downkern Doetinchem zoekt steeds vaker de samenwerking op met andere organisaties en instellingen.
"In de voorbereiding hebben we ditmaal de samenwerking met Warboel en het Graafschap college opgezocht. De mannen van Warboel maken muziek voor, maar vooral met kinderen. Warboel muziekprojecten heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in muzikale interactieve familie- en schoolvoorstellingen en is daardoor uitermate geschikt voor de doelgroep", aldus Bongers. Ook Sander Berentsen van Warboel kijkt er al naar uit deze nieuwe voorstelling 'Vuur' speciaal voor de kinderen met Downsyndroom en hun familie te presenteren."
Het evenement zal plaatsvinden in het hoofdgebouw van de Graafschap College. Naast het beschikbaar stellen van de hoofdlocatie laat de school ook enthousiaste studenten helpen om deze dag tot een succes te laten zijn. De studenten volgen de opleiding tot onderwijsassistent. "Een prachtige gelegenheid voor hen om in de praktijk kennis te maken met onze doelgroep." aldus Wouter Bongers namens de Downkern Doetinchem.

Donaties
Voor de organisatie van de activiteiten is de Downkern volledig afhankelijk van particuliere donaties en sponsorbijdragen. De organisatie is ontzettend blij met elke financiële bijdrage en gaat zorgvuldig om met elke gift. Dankzij die steun kunnen ze ervoor blijven zorgen dat ouders met kinderen met Downsyndroom elkaar vinden en de juiste hulp krijgen bij de opvoeding van hun kind. Voor meer informatie over de Wereld Downsyndroomdag en de Doetinchemse Downkern: e-mail kernddoetinchem@downsyndroom.nl of kijk op onderstaande website.

www.downkerndoetinchem.nl

Meer berichten