Muziek maken als vrijwilligerswerk

DOETINCHEM - Wie wekelijks een avondje muziek wil maken wordt verwelkomd bij Iriszorg, afdeling Beschermd Wonen in Doetinchem. Dat is een van de vrijwilligersklusjes waar de vrijwilligerscentrale Doetinchem iemand voor zoekt. Bijvoorbeeld voor samen gitaar spelen, zingen, muziek afspelen en luisteren. Er is veel mogelijk zolang de cliënten èn de vrijwilliger maar een leuke avond hebben. De avond en het tijdstip worden in overleg gepland.

In een andere zoektocht speurt de Stichting Vrijwillige Oppas en Thuishulp en mantelzorgondersteuning (V.O.T.) naar enthousiaste vrijwilligers die een passende match kunnen vormen voor een openstaande hulpvraag. Het is afhankelijk van de hulpvraag wat er wordt verwacht. Denk hierbij aan bijvoorbeeld oppassen, fietsen, wandelen of samen op de computer. De inzet is in overleg, dit kan wekelijks een dagdeel of een dagdeel per maand zijn. Nieuwe medewerkers worden goed ingewerkt en begeleid.
De Zonnebloem, afdeling Doetinchem Zuid is op zoek naar een secretaris. De werkzaamheden die bij deze functie horen zijn het agenderen en verslaan van bestuurs- en vrijwilligersvergaderingen, het verzorgen van de correspondentie en het maken van uitnodigingen voor activiteiten. De bestuurs- en vrijwilligersvergaderingen vinden beiden zesmaal per jaar op woensdagavond plaats. De deelnemer kan verder zelf zijn werkmomenten bepalen.
Wie belangstelling heeft voor één van deze vacatures kan rechtstreeks contact opnemen met de organisatie of voor meer informatie op de website kijken. Meer info ook op het inloopspreekuur, op dinsdag en vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur aan de Terborgseweg 21 in Doetinchem. Tel: 0314-366734, e-mail info@vrijwilligerscentraledoetinchem.nl.

www.vrijwilligerscentraledoetinchem.nl

Meer berichten