Jong talent bij 7de Interscolair Muziek Festival

DOETINCHEM - In het kader van een uniek samenwerkingsverband tussen de Muziekschool Oost-Gelderland en vier middelbare scholen heeft op vrijdag 8 februari voor de 7de keer het Interscolair Muziek Festival plaats. Het is bedoeld voor zowel popmuzikanten en klassiek geschoolde muzikanten. Het wordt gehouden in de Bizetzaal van Muziekschool Oost-Gelderland. De vorige edities waren een groot succes. De vier scholen brengen elk vier muzikale afvaardigingen mee.

Het festival wordt geregeld door het samenwerkingsverband tussen Rietveld Lyceum, Isala College, Ludger College, Ulenhof College, Muziekschool Oost-Gelderland en ArtEZ conservatorium. De organisatie hoopt dat de muzikale talenten van de diverse scholen elkaar weten te inspireren tot mooie muzikale prestaties. Elke middelbare school kent haar 'eigen' muzikale avonden. Een feest voor elke scholier die graag muziek maakt en dit wil laten horen aan medescholieren, familie en bekenden. Voor het IMF zal elke middelbare school vier onderdelen afvaardigen variërend van pop/rock tot klassiek. Een deskundige jury zal de optredens beoordelen en een winnaar kiezen voor de juryprijs. Het publiek krijgt de gelegenheid een winnaar te kiezen voor de publieksprijs.
Mede door deze samenwerking tussen de muziekschool, conservatorium en de vier middelbare scholen is het mogelijk voor leerlingen om de vooropleiding conservatorium in Doetinchem te volgen. Het Interscolaire Muziek Festival begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Meer berichten