Cursus Muziekgeschiedenis bij Muziekschool

DOETINCHEM - Een unieke cursus staat op stapel bij de Muziekschool Oost-Gelderland. Op 5 februari start daar 'In een achtbaan door de muziekgeschiedenis', een unieke cursus van acht bijeenkomsten, gegeven door Roel Smit (beiaardier van de Catharinakerk in Doetinchem).

De cursus is bedoeld voor mensen die naast het bekende klassieke repertoire graag kennismaken met minder bekende muziek, mensen die het boeiend vinden hoe in muziek altijd iets doorklinkt van wat er in het verleden aan vooraf is gegaan en mensen die graag iets willen weten over het culturele klimaat waarin muziek tot stand kwam. Roel Smit: "Er zijn acht bijeenkomsten. Tijdens iedere ontmoeting gaan we vanuit de oudheid door de tijd heen naar het heden. We doen dat per land. Dat maakt deze serie luisterlessen uniek: iedere keer hoor je de groei, de ontwikkeling, die de muziek in dat land vanuit het verleden doormaakt. Feitelijk gaat het om een luistercursus: we luisteren, ik vertel er iets bij, we luisteren opnieuw en horen dan meer. Door zo acht keer de geschiedenis door te gaan wordt de totale cursus zeer afwisselend, verrassend, spannend zelfs, en dat geeft hem iets van een achtbaan."
De cursus wordt gegeven op dinsdagmiddagen van 15.00 tot 17.15 uur in vestiging Muziekschool Doetinchem (Bizetlaan 1). Meer info en aanmelden via tel. 0314-340155 of de website

muziekschooloostgelderland.nl

Meer berichten