Lekker cultuur snuiven in Doetinchem

DOETINCHEM - Lekker. Doetinchem trapt het jaar af met het thema 'Lekker cultuur snuiven' in januari. Diverse culturele instellingen staan in de schijnwerpers met verrassende voorstellingen en exposities.

De cultuurmaand is in het leven geroepen om te laten zien en ervaren hoe afwisselend en verrassend het culturele aanbod in Doetinchem is. Onderdeel van deze themamaand is de realisatie van acht cultuurvideo's waarbij kijkers op videotour worden meegenomen langs het veelzijdige aanbod. Zo wordt onder meer een backstage-kijkje genomen bij schouwburg Amphion en wordt de bibliotheek West-Achterhoek ontdekt als plek waar je naast boeken lenen ook dingen kunt leren.
Het is voor het tweede keer dat Lekker. Doetinchem de januari cultuurmaand presenteert. De volgende instellingen hebben zich aangesloten: Stadsmuseum Doetinchem, Schouwburg Amphion, Gruitpoort, Vue Doetinchem, Muziekschool Oost-Gelderland, Bibliotheek West-Achterhoek, Openbaar Vervoer en Speelgoed Museum, Stichting Gilde Doetinchem. Om inwoners en bezoekers van de binnenstad te laten kennismaken met de culturele instellingen in Doetinchem, wordt in januari een gezamenlijke flyer uitgegeven met daarin vouchers voor een extraatje of voordeel op de entree. De cultuurvouchers zijn verkrijgbaar bij diverse winkels in de binnenstad en bij de deelnemende organisaties en VVV.
Tickets voor een voorstelling of expositie zijn bij de organisaties zelf te koop.
Het volledige overzicht van alle culturele instellingen in Doetinchem en de video's zijn te vinden op onderstaande website.

www.lkkrdoetinchem.nl

Meer berichten