De regenboogvlag gaat uit. Foto: PR
De regenboogvlag gaat uit. Foto: PR (Foto: )

Protestantse Gemeente Doetinchem hijst regenboogvlag


DOETINCHEM - De Protestantse Gemeente Doetinchem heeft met ontzetting kennis genomen van de 'Nashville-verklaring', waarin zo'n 250 predikanten zich uitspreken tegen homoseksualiteit en transseksualiteit. De Doetinchemse gemeente verklaart nadrukkelijk een kerk voor iedereen te zijn en staat voor liefde in al haar veelkleurigheid. Al sinds jaar en dag maken homo's en lesbiennes er zonder onderscheid met hetero's deel van uit. Ieder stel dat trouwt, kan in de kerk de zegen ontvangen.

De Protestantse Gemeente Doetinchem wil Jezus navolgen in zijn liefde voor iedereen. Hij werd vooral kwaad als er mensen buitengesloten werden, niet als mensen mee wilden doen in zijn beweging van liefde. De gemeente Doetinchem wil een veilige kerk zijn voor iedereen, dus ook voor LHBT'ers. Ds. Ina Veldhuizen, samenlevend met haar vriendin, bevestigt dit: "In de beroepingsprocedure (het sollicitatieproces in de kerk) vormde mijn relatie nauwelijks een overweging voor de commissie. De enige overweging die ik hoorde, was dat mijn homoseksualiteit een voordeel zou kunnen zijn in de vertegenwoordiging van de veelkleurige liefde in deze gemeente. Ik ervaar deze gemeente in dit opzicht als erg veilig."
Voor wie behoefte heeft aan een gesprek: de predikanten van de Protestantse Gemeente Doetinchem zijn daar altijd toe bereid.

www.pg-doetinchem.nl

Meer berichten