Stijn en Anas zijn vrienden geworden door Meet&Connect. Foto PR
Stijn en Anas zijn vrienden geworden door Meet&Connect. Foto PR (Foto: Present Doetinchem)

Gezocht: vrienden voor vluchtelingen

DOETINCHEM - Veel nieuwkomers hebben huis en haard achter zich gelaten en willen graag vriendschap sluiten met een Doetinchemmer. Om samen te sporten, te koken en/of te eten, en al doende de Nederlandse taal beter leren spreken. Voor haar project Meet&Connect is Present daarom op zoek naar Doetinchemse mannen die vrienden willen worden met nieuwkomers in Doetinchem.

Present is een overkoepelende organisatie die (tot nu toe drie) lokale stichtingen helpt bij het slaan van bruggen tussen mensen die hun tijd willen geven en mensen die de hulp goed kunnen gebruiken omdat zij zelf geen netwerk, onvoldoende gezondheid en financiën hebben.De oproep is bestemd voor mensen die één uur per twee weken tijd hebben om bij te dragen aan de participatie en integratie van een nieuwkomer.
Meet&Connect koppelt Doetinchemmers voor de periode van één jaar aan Doetinchemse statushouders. In dit jaar worden activiteiten ondernomen, op basis van vriendschap en gelijkwaardigheid. Present laat de vrijwilligers daarbij niet aan hun lot over en biedt begeleiding en ondersteuning.

Stijn en Anas
Stijn en Anas zijn sinds kort via Meet&Connect aan elkaar gekoppeld. Super om te horen en zien dat ze nu samen hardlopen, wandelen, koken, lekker eten en eropuit trekken om te ontdekken hoe leuk de Achterhoek is.
Stijn: "Ik ben vanwege met mijn werk recentelijk naar Doetinchem verhuisd, dus ik ben eigenlijk ook een ‘nieuwkomer’. Ik heb een aantal mensen leren kennen die hier al langer wonen. Dit heeft echter tot weinig contact geleid, hun sociale levens zijn reeds gevuld. Andere nieuwkomers zijn net als ik enthousiast om de stad en de natuur eromheen te leren kennen. Ik verbreed graag mijn horizon door met mensen uit een andere cultuur om te gaan. Ook ervaar ik de Arabische cultuur als zeer beleefd en gastvrij. Hierdoor voel ik me op mijn gemak, buiten en bij mensen thuis."

Vriendschap
“Het contact brengt me naast een nieuwe vriendschap een aanvullende kijk op het leven. Het helpt me om vastgeroeste opvattingen te relativeren. Hierdoor ben ik flexibeler en meer ontspannen. Door contact met een nieuwe Doetinchemmer creëer je een bijzondere vriendschap en daag je jezelf uit om een ruimdenkender en vrijer mens te zijn.”
Bij Meet&Connect zijn nog wel tien mannelijke nieuwkomers bekend, die graag vrienden willen worden met een Doetinchemmer.Wie het leuk lijkt om vriendschap te sluiten en samen met een nieuwkomer dingen te ondernemen kan zich aanmelden bij Carlijn Wiltink van Meet&Connect, via e-mail carlijnwiltink@presentdoetinchem.nl. Op de site van Present is meer informatie te vinden over Meet&Connect en andere projecten van Present.

www.presentdoetinchem.nl

Meer berichten