Vrijwilligers gezocht voor 'Zeg 'ns ja!' in Vorden

DOETINCHEM - Had u een huwelijksboeket, was uw pak gehuurd? Wie waren uw getuigen en wat at u die avond? Met deze en vele andere vragen over De Grote Dag gaan vrijwilligers in Vorden aan de slag met ouderen. Om ze daarop voor te bereiden krijgen ze eerst een workshop in de Gruitpoort in Doetinchem.

Tijdens het project 'Zeg 'ns Ja!' van Lang Leve Kunst en Naoberschap onder leiding van beeldend kunstenares Berna Bonekamp maken ouderen collages over die bijzondere dag, lang geleden. De organisatoren zoeken voor deze activiteit vrijwilligers die het leuk vinden om met bezoekers van de dagopvang in gesprek te gaan en samen een collage te maken. Zij krijgen eerst instructie en in de weken daarna volgen drie sessies met ouderen bij De Wehme in Vorden.
Bij 'Zeg 'ns Ja!' wordt volop gepraat over van alles wat er bij de trouwerij kwam kijken. Denk maar aan de voorbereidingen, gasten, de schoonfamilie, de jurk, de plechtigheid en het feest. Elkaar ontmoeten, praten over dierbare herinneringen en samen een collage maken, dat is in het kort de opzet van het project. In de Gruitpoort worden de vrijwilligers op 18 januari van 14.30 tot 16.30 uur getraind en op 25 januari, 1 en 8 februari van 14.30 tot 15.30 uur zijn de sessies met ouderen bij De Wehme in Vorden. Wie iemand wil helpen bij het maken van een collage met een twist kan zich opgeven via een e-mail aan info@gruitpoort.nl.

Meer berichten