Protestantse gemeenten gaan samen

DOETINCHEM - De protestantse gemeenten van Doetinchem en Wehl zijn per 1 januari samengegaan. Daar is een voorbereiding van anderhalf jaar aan voorafgegaan, gesprekken die steeds in een goede sfeer zijn verlopen.

Wehl zocht al enkele jaren naar een buurgemeente om mee samen te werken of samen te gaan. Uiteindelijk heeft de protestantse gemeente voor Doetinchem gekozen, omdat het dorp daarop is georiënteerd onder andere qua scholen. Sinds 2005 vallen beide kerkelijke gemeenten onder dezelfde gemeentelijke overheid.
De kerk van Wehl (ongeveer 300 leden) behoudt veel van haar zelfstandigheid. De protestantse gemeenschap blijft bijvoorbeeld bepalen hoe ze haar kerkdiensten en het bezoekwerk vormgeeft. Bestuurlijk valt Wehl nu wel onder de kerkelijke gemeente van Doetinchem. Aan beide kanten wordt dat als een versterking ervaren.
Medio 2018 gingen het kerkblad en de website van Wehl al op in die van Doetinchem. Aan de samengesmolten gemeente zijn de volgende predikanten verbonden: Ina Veldhuizen (De Huet-Dichteren), Helma van Loon (Gaanderen-Slangenburg) en Henk Boonen (Wehl). In de Catharinakerk is een vacature, die op zondag 13 januari wordt vervuld.

Meer berichten