Eerste Achterhoeks Walking Football Toernooi

DOETINCHEM - VV Doetinchem is op woensdag 20 maart gastheer van het eerste 'open' Achterhoekse Walking Football Toernooi. Meerdere Football teams uit de Achterhoek en Nederland strijden tijdens dit gezellige toernooi om de titel.

Walking Football is een aangepaste vorm van het reguliere voetbal. Er wordt gespeeld door 60-plussers op een kwart van een voetbalveld en kleine doeltjes van 3 bij 1 meter - met zes spelers tegen zes. Men mag niet rennen, niet duwen en er zijn geen keepers. Deze aanpassingen maken het voor 60-plussers, die vanwege mogelijke fysieke beperkingen niet kunnen deelnemen aan het traditionele voetbal, weer mogelijk om een balletje te trappen. Naast het sportieve element zijn de gezondheidswinst en het sociale aspect minstens zo belangrijk, vooral de zogenaamde 'derde helft' is berucht. VV Doetinchem heeft sinds september 2018 een eigen Walking Football team.
Geïnteresseerde voetbalverenigingen kunnen zich nog aanmelden bij de voorzitter van de Doetinchemse vereniging, Ger Melissen. Het toernooi heeft plaats op sportpark De Bezelhorst (Bezelhorstweg 85) en duurt van 10.30 tot 16.00 uur. Althans de wedstrijden, want daarna volgen nog de 'derde helft' en de prijsuitreiking.
Meer informatie en aanvragen aanmeldformulier bij Ger Melissen, tel. 06-23233501, of e-mail: gspmelissen@planet.nl.

Meer berichten