Kunstenaar Peter Kalkowsky. Foto: PR
Kunstenaar Peter Kalkowsky. Foto: PR (Foto: )

Peter Kalkowsky exposeert in Kunstuitleen


DOETINCHEM - Kunstuitleen Stadsmuseum in Doetinchem exposeert tot eind januari een serie draaddrukken van de Zutphense beeldend kunstenaar Peter Kalkowsky (Bensberg,1967). Draden in een raamwerk worden in olieverf gedrenkt en afgedrukt op papier.

Kalkowsky maakte eerder houtsnedes maar wilde een ander soort lijn drukken. Een perfecte lijn zo strak als een gespannen touw. Zo ontwikkelde hij de draaddruk. Zijn voorstellingen zijn patronen van lijnen op wit papier. In kleuren en grijzen, in kleine oplagen of als enkele druk. De circa twintig draaddrukken van de tijdelijke expositie zijn te koop, allen mooi ingelijst. Vanuit de uitleencollectie zijn vijf werken van Peter te huur. Deze zijn te vinden in de Digitale Catalogus op de website.
De kunstenaar geeft op zondag 13 januari tussen 14.00 en 16.00 uur een demonstratie 'Draaddruk' in de Kunstuitleen. De toegang is vrij.
De expositie is gratis te zien tijdens openingstijden van VVV en Stadsmuseum (Burgemeester Van Nispenstraat 2). Medewerkers van de Kunstuitleen zijn aanwezig op vrijdag en zaterdag van 11 tot 17 uur.

www.kalkowsky.nl
www.kunstuitleenstadsmuseum.nl

Meer berichten