Foto: Nick Oostendorp

La vie en rose

Als ik aan de Walmolen denk, denk ik aan nieuws dat me deze week bezighield. Zou ik een column schrijven over Normaal dat met 'Olderwets Høken' op Hemelvaartsdag in Lochem toch weer optreedt en waorveur de 17.000 kaartjes in no time uutverkocht waren? En aover anhanger Toosje die geen kaartje had kunnen bemachtigen en wanhopig uutkek naor het moment dat Jolink aover zien warme hart zol strieken en zol ankundigen dat h-j nog een keer bi'jboekte?
Of zou het gaan over good old Philip Freriks die tijdens een uitzending van OVT op de radio plotseling live werd ontslagen als columnist en vast de meest bizarre zin uit zijn leven hoorde met de reden van zijn afscheid: omdat je carrière zo'n ontzettend hoge vlucht heeft genomen in de finale van je bestaan. Wat wil die zin nou precies zeggen? Zo ongeveer heel Nederland heeft het over deze sneaky streek. En Freriks? Die bleef in zijn reacties een heer, een heer van stand. Zaterdagmorgen vroeg werd in het radioprogramma 'De Ochtend van 4' de muziek van 'La vie en rose' voor hem gedraaid. Als eerbetoon. Freriks zal er ongetwijfeld in gedachten Édith Piafs woorden bij hebben gehoord, woorden die in dit geval bijzonder in de oren klinken: 'Il me dit des mots d'amour, des mots de tous les jours, et ça me fait quelque chose.'
Misschien ook zou ik moeten schrijven over het schokkende berichtje in een krant over eenzaamheid. Enquête-resultaten van de Gezondheidsmonitor die LocalFocus in het kader van de Week tegen de Eenzaamheid op een rij zette, geeft aan dat veertig procent van de Doetinchemmers zich eenzaam voelt. Maar wat is precies eenzaamheid? Kan ik dan niet beter schrijven over de ontmoeting van Margriet van der Linden met de twee jonge Russische homo's in 'How To Be Gay', waarbij ik zondagavond aan de grond genageld en bij de keel gegrepen zat te kijken om de hartverscheurende eenzaamheid van het liefdespaar.
Of toch maar over Mark Rutte die vindt dat we eigenlijk allemaal wel een geel hesje kunnen dragen, omdat we allemaal wel ergens ontevreden over zijn. Wat mij betreft had hij mogen vermelden dat op alle grote bouwplekken in Nederland de werkkrachten vanaf 1 juli 2019 verplicht gehuld gaan in oranje.

Flox Bos

Meer berichten