Concordia-aanvoerder Niels Meijer rekent op drie punten tegen DVC. Foto: John van der Kamp
Concordia-aanvoerder Niels Meijer rekent op drie punten tegen DVC. Foto: John van der Kamp

DVC'26 en Concordia Wehl hopen op veel publiek bij derby op zaterdag

DIDAM – De derby tussen DVC'26 en Concordia Wehl staat voor komende zaterdag op het programma. Voorafgaande van het seizoen hebben deze twee clubs samen met DCS afgesproken om de derby's zoveel mogelijk op de zaterdagavond af te werken om zo meer toeschouwers te trekken. Thuisclub DVC'26 kan naast een goede recette ook de punten goed gebruiken, want zo florissant gaat het niet met het team van trainer Jan Oosterhuis. Daarentegen verbaast tegenstander Concordia vriend en vijand, met aanvoerder Niels Meijer in de rol van clubtopscorer.

Door John van der Kamp

"We kunnen niet ontkennen dat het een beetje teleurstellend is verlopen. Als je kijkt naar de resultaten, dan hadden we het ons allemaal anders voorgesteld. We hadden niet de illusie om 'effe' kampioen te worden, maar dat we ons hoger hadden ingeschaald, dan waar we nu staan, dat is duidelijk. We zijn slecht begonnen met een punt uit vier wedstrijden. Met matig spel, ook tegen ploegen die niet bovenin gaan eindigen. Gelukkig hebben we het daarna redelijk opgepakt", meent Jan Oosterhuis, die pas in de vierde speelronde, uit bij Quick 1888, de eerste overwinning behaalde. "Tegen Orion kwamen we te kort, die zijn gewoon beter en tegen DCS waren we kansloos. Dit zijn ook de twee uitschieters. Thuis tegen SDOUC was alles gewoon veel beter. De manier van voetballen, de instelling, het durven voetballen. We verloren met 1-0. Na een half uur ging Geert (v.d. Rijdt, JvdK) er af met een rode kaart. In de tweede helft met tien man wist SDOUC niet waar ze het zoeken moesten, we waren heel duidelijk de betere en hadden minimaal een punt verdiend. Dat gebeurde niet, maar dat was voor mij wel het moment, dat ik goede dingen zag, die ik in de eerste drie wedstrijden niet heb kunnen ontdekken. We wonnen bij Quick en tegen Spero speelden we in het eerste half uur een van onze betere fases. We kwamen met 1-0 voor, maar moesten een uur verder met tien man, na een rode kaart van Tristan (Boekesteijn, Jvdk). Toen hebben we met z'n allen geknokt om die 1-0 over de streep te trekken en toen viel toch net voor tijd de 1-1. Daar heb we het wel laten liggen, zo ook tegen VIOD. Je komt 2-0 voor en in laatste minuut wordt het zelfs 2-2", verzucht Oosterhuis, die het niet alleen wil toeschrijven aan pech. "Het is geen excuus dat ik sinds de voorbereiding nog niet een keer in dezelfde samenstelling heb kunnen spelen. Je kunt er van alles op loslaten. We hebben ook wel goede dingen laten zien. Je ziet toch dat we moeite hebben als een tegenstander hoge ballen gaat spelen, cornerballen en vrije trappen erin gaat gooien. Dat is wel een heel groot aandachtspunt van mijn kant uit. Ik ben blij om te zien dat we voetballend stapjes maken, dat zie ik ook op de trainingen en van daaruit gaan we met z'n allen zorgen dat de tweede seizoenshelft beter gaat verlopen, qua punten in ieder geval."

Bij tegenstander Concordia is het de omgekeerde wereld. Afgelopen seizoen ontsnapte de club uit Wehl ternauwernood aan degradatie. "Als je de vergelijking trekt met vorig jaar, staan we er een stuk beter voor. We hadden bovendien al een paar punten meer moeten hebben en dan had gewoon bovenin mee gebald. Zeker als je ziet hoe we spelen. Maar we hebben vijf wedstrijden gelijkgespeeld, dat is veel te veel", vindt de 28-jarige Concordia-aanvoerder, Niels Meijer, die ook trainer is bij Concordia JO19-1. "Bij SDOUC kregen we door een discutabel doelpunt de 1-1 om te oren. Tegen DCS staan we 2-0 voor, die geven we aan het eind nog weg. Je kunt tevreden zijn, dat je na een seizoen als vorig jaar op deze plek staat. We moeten eigenlijk balen dat we die punten hebben laten liggen", meent de Concordia-captain, die inmiddels zeven keer scoorde. "Ik ben met dit aantal nog niet tevreden. Maar ik ben blessurevrij. Dat is ook fijn. Ik moet zeggen, daar heb ik ook veel voor gedaan. Ik zit nu ook regelmatig in de sportschool om fit te blijven. Het is een wereld van verschil hoe we nu spelen en vorig jaar. Qua selectie, jongens van het tweede en A1 erbij. Op papier lijkt het qua namen dat we vorig seizoen de betere spelers hadden. Nu zijn we een hecht team. De jongens zijn heel taakbewust. Voetballend zijn ze misschien iets minder dan een Tom Berendsen of Freek Linnenbank. De balans is ook belangrijk. We spelen in een andere samenstelling, met twee voorop, met Brian Smit en Marco Corba. We zijn continue met elkaar bezig om te zorgen dat we elkaar beter kunnen vinden."

De tweede klasse I staat erom bekend, dat iedereen van elkaar kan winnen, ook tijdens dit seizoen. "Je ziet dat nu ook al aan de uitslagen en dat wordt na de winterstop over het algemeen erger. Dan gaan de bovenste ploegen van de onderste verliezen. Ik verwacht dat dit nu ook gaat gebeuren", verwacht de 55-jarige Oosterhuis, bezig aan zijn eerste seizoen bij de Didammers. "De reden dat ik hierheen ben gekomen, dat het een grote club is. Als er veel kwantiteit is, dan is de kans groot dat er ook kwaliteit tussen loopt. De club heeft de ambitie hoger op te gaan en dan is DVC een club met mogelijkheden. De randvoorwaarden voor selectieteams en heren 1, moeten gericht zijn op willen presteren. Dat moeten we met z'n allen naar een hoger niveau zien te tillen."
Zaterdag om 18.00 uur is de aftrap van de derby op Sportpark De Nevelhorst. Niels Meijer laat weten geen genoegen te nemen met een punt. "De derby's zijn de leuke wedstrijden. De kans dat er meer publiek op af komt is groter. Zes jaar geleden leverde het meer op dan tegenwoordig. Het voetbal kijken is veel minder geworden dan tien jaar geleden. Voor ons moet het gewoon drie punten opleveren, als je kijkt naar de ranglijst en hoe wij voetballen", sluit Niels Meijer af.
Scheidsrechter bij dit duel is Kevin Weever uit Vorden.

Meer berichten