Kerstsfeer in Dickens stijl in Bronkhorst. Foto: PR
Kerstsfeer in Dickens stijl in Bronkhorst. Foto: PR

Niweto speelt op Festival Dickens in Bronkhorst

BRONKHORST - In het kleinste stadje van Nederland Bronkhorst waan je je tweehonderd jaar terug in de tijd tijdens het Festival Dickens.

Het jaarlijks terugkerende winterfestival Dickens in Bronkhorst vindt dit jaar plaats op 15 en 16 december. De nostalgische tweedaagse waarin zowel jong als oud de tijd van de befaamde Charles Dickens herleeft, staat bol van zang, toneel en kerst waarbij het unieke poppenspel Scrooge en Marley zeker niet ontbreekt.

Toneelstichting Leydse Kluchten Compagnie en theatergroep Niweto uit Nieuw-Wehl halen alles uit de kast om ervoor te zorgen dat bezoekers zich in de negentiende eeuw wanen, vanaf het moment dat zij het met klinkers bestraatte oude stadje binnenwandelen. Zo loopt men onder andere de stadsomroeper, straatschoffies die kattenkwaad uithalen, schoorsteenvegers en welgestelde echtparen tegen het lijf.

Daarnaast zal de muziek van diverse koren en de Steenderense midwinterhoornblazers in combinatie met de zoete geuren van appelbeignets, warme chocolademelk en glühwein niet alleen menig zintuigen prikkelen, maar ook zorgen voor dat warme kerstgevoel.
Voor de kinderen is er een nostalgische zweefmolen en een spellenwagen.
Verlichte dennenbomen, vuurkorven, een kerststal met echte ezels en kleine kerstmarkt maken het plaatje compleet.

Poppenspel Scrooge en Marley
Het geliefde kerstverhaal A Christmas Carol, geschreven door de Engelse schrijver Charles Dickens, is inmiddels wereldwijd te zien als film, toneelstuk of musical. Maar in Nederland tevens als poppenspel! Het gezin Noort (Peter, Lidy, Bart, Marjoleine en Wouter) uit Overijssel is alweer druk bezig met de voorbereiding van het verhaal Scrooge en Marley, waarin vrek Ebenezer Scrooge tijdens de kerstnacht drie geesten op bezoek krijgt. De prachtige Slotkapel van Bronkhorst, waar de poppenvoorstelling maar liefst zes keer wordt gespeeld, dient als passend decor.
Zaterdag om 13.00, 15.00 en 17.00 uur en zondag om 12.00, 14.00 en 16.00 uur. De zestig minuten durende voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar oud.
Kosten per kaart: 8 euro. Voor kinderen tot en met 12 jaar oud: 5 euro. Vooraf bestellen kan telefonisch (0548-615674) of per mail (poppenspel@scrooge-marley.nl). Voor meer informatie, zie www.scrooge-marley.nl.

Het festival vindt plaats in het weekend van 15 en 16 december 2018 tussen 11.00 en 18.00; toegang tot het stadje Bronkhorst bedraagt dan 2 euro voor iedereen vanaf 12 jaar oud.
Parkeren kan (gratis) bij sporthal Het Hooge Wessel in Steenderen. De route naar de parkeerplaats wordt ook met borden aangegeven. Vanuit daar is het een kwartier lopen naar Bronkhorst, maar men mag ook (gratis) mee met een nostalgische autobus. Zowel heen, als terug.

Meer berichten