Directiewisseling op basisschool Gaanderwijs

Ruud Leuverink voelt zich vereerd met nieuwe functie in zijn geboortedorp. Foto: PR
Ruud Leuverink voelt zich vereerd met nieuwe functie in zijn geboortedorp. Foto: PR (Foto: )

Ruud Leuverink nieuwe directeur

GAANDEREN – Op basisschool Gaanderwijs vindt per 1 januari 2019 een directiewisseling plaats. Het management van de school, bestaande uit directeur Jac Linders en adjunct-directeur Marianne Onstein, draagt dan de verantwoording voor het onderwijs op de school over aan Ruud Leuverink.

De 36-jarige nieuwe directeur is in Gaanderen geboren en opgegroeid. Hij komt van de Dr. Ariëns Daltonschool en de Kardinaal Alfrinkschool in Neede waar hij vanaf juni 2016 meerschools directeur was.
Leuverink: "Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan op Gaanderwijs. Jac, Marianne, het team, ouders en kinderen hebben een geweldige school neergezet met een mooie visie en in een prachtige omgeving. Ik voel me dan ook vereerd dat ik hier aan de slag kan gaan. Het is een mooie kans dat ik samen met het team kan bijdragen aan goed onderwijs in Gaanderen en omgeving. Doordat Gaanderen mijn geboortedorp is, is de betrokkenheid bij het dorp groot en voelt het ook als thuiskomen."
Op 1 januari neemt Ruud Leuverink het directiestokje dus over. Jac Linders doet dan een stap terug doen en helpt vanaf de zijlijn mee om de overdracht soepel te laten verlopen. Op 11 januari wordt er afscheid van Marianne Onstein genomen. Zij zette zich 45 jaar in voor het onderwijs in Gaanderen. Per 1 april gaat Jac Linders, die 26 jaar in Gaanderen volmaakte, met pensioen. Te zijner tijd wordt van hem afscheid genomen.

Meer berichten