Björn Litjes komt met nieuwe cd-single. Foto: Marlous Velthausz
Björn Litjes komt met nieuwe cd-single. Foto: Marlous Velthausz

Björn Litjes van feestnummers richting blues en soul

'S-HEERENBERG - Volkszanger Björn Litjes heeft voor zijn nieuwe cd een compleet andere richting qua muziekgenre gekozen. Bovendien is hij ook heel bewust een samenwerkingsverband aangegaan met muzikanten die allen afkomstig zijn uit de Achterhoek. "Dit voelde letterlijk als thuiskomen", aldus Björn. Bij de lancering van zijn nieuwste hit heeft hij de feestmuziek ingeruild voor warme soul. Wat dat betreft is 'Wild geleefd' een allesomvattende titel.

Door Marlous Velthausz

Björn (36) is geboren en getogen in 's-Heerenberg en woont nu samen met zijn vrouw Ester in Didam, heeft al zes cd-singles uitgebracht die goed scoren op feesten, partijen en piratenfestijnen.
Zo kwam hij op het Mega Piratenfestijn muziekproducent Dick Kemper tegen. Deze gaf aan dat hij wel eens een muziekproductie voor Björn zou willen maken. Björn ging naar zijn S&K Studio in Doetinchem en daar werd het idee geboren om een Nederlandstalige single te schrijven die anders zou zijn dan hij tot nu toe in zijn repertoire had. Ook Martin Seysener, bekend van onder andere zijn muzikale carrière bij Les Cigales, werd erbij betrokken en met z'n drieën hebben ze het nummer 'Wild geleefd' gecomponeerd en geschreven. "Ik vond het een eer dat ze voor mij wat wilden maken." Heel speciaal vindt Björn dat hij bij dit nummer gebruik kon maken van live muzikanten. Zo kon hij zijn allerbeste vriend Ferdinand Baakman erbij betrekken die de slaggitaarpartij heeft ingespeeld. Ook zijn vriend van vroeger, Paul Gregoor, net als hij uit 's-Heerenberg en waarmee hij samen de carnavalskrakertrofee heeft gewonnen bij Optimaal FM, verzorgde de drums en percussie. Dick Kemper speelt de basgitaar, Ronald Bekking de sologitaar en Martin Seysener is de toetsenist.
Als kind droomde Björn er al van om zanger te worden. Op zestienjarige leeftijd richtte hij met een paar jongens de rockformatie Heibel op, waarmee ze volle zalen trokken en zelfs in het voorprogramma van Jovink & the Voederbietels stonden. In 2013 koos Björn voor een solocarrière. Met zijn eerste single 'Hou me vast, want ik laat je los' werd de start gemaakt voor een succesvolle carrière als Nederlandstalig zanger. Ook met zijn daaropvolgende hits kreeg hij succes en dat bracht hem tussen de grote jongens zoals Jannes en Frans Duijts.
"Ik vind het onwijs leuk om te zingen, vooral in het Nederlands, dat geeft extra diepgang, de woorden en emoties die je erin kunt vastleggen. Wat dat betreft is Jacques Herb maar vooral George Baker een groot voorbeeld voor mij. In het Nederlands verstaat iedereen wat je zegt. Ik zoek naar het drama in tekst, maar ook in de muziek", vertelt Björn. Hij is apetrots op zijn cd-single 'Wild geleefd', waarbij zijn warme stem pas goed tot zijn recht komt.


www.bjornlitjes.nl

Meer berichten