Judith Banning en Laura Stalp (beiden Rabobank) presenteren het nieuwe shirt aan de Orion-vrouwen. Foto: Robert van de Gevel
Judith Banning en Laura Stalp (beiden Rabobank) presenteren het nieuwe shirt aan de Orion-vrouwen. Foto: Robert van de Gevel (Foto: Robert van de Gevel.)

Bank voor tweeënhalf seizoen hoofdsponsor Doetinchemse volleyballers

Rabobank Graafschap en Orion bundelen krachten

DOETINCHEM - Voorafgaand aan de wedstrijden van Orion Volleybal Heren 2 en Dames 2 is zaterdag 8 december in de SaZa Topsporthal de samenwerking tussen de volleybalvereniging en Rabobank Graafschap officieel bekendgemaakt. Rabobank verbindt met ingang van 1 januari zijn naam als hoofdsponsor aan de vereniging.

De sponsorovereenkomst is voor de komende tweeënhalf seizoenen afgesloten. Laura Stalp, manager Particulieren en Judith Banning, adviseur Marketing & Communicatie van Rabobank Graafschap en Orion-voorzitter Jeroen Westdijk maakten de samenwerking gezamenlijk bekend. "Een mooie impuls voor de vereniging en een naamsponsor waar we enorm blij mee zijn", aldus Westdijk.
Ook voor de Rabobank vormt de samenwerking met Orion een mooie stap. Laura Stalp: "Orion is een grote vereniging met een prachtige historie en sportieve ambities. Een club die middenin de Doetinchemse samenleving staat, maar ook daarbuiten in de regio acteert. Een club die die bij ons past en waaraan wij onze naam graag verbinden!"
"Met het sponsoren van Orion, volgen we bovendien de lijn van Rabobank Nederland", zegt Judith Banning. "Zij zijn in maart 2018 een driejarig contract aangegaan met de Nevobo en sponsoren zowel de nationale heren- als damesselecties."
"Daarnaast pakken we maatschappelijke doelen gezamenlijk op om de vitaliteit van Doetinchem te bevorderen. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het opzetten van volleybalspeeltuinen. Dit wordt de aankomende periode samen met Orion verder uitgewerkt", zegt Stalp.
Jeroen Westdijk benadrukt dat die doelstelling voor zowel de bank als de vereniging een belangrijke voorwaarde is binnen de samenwerking. "Ook voor ons geldt dat we onze maatschappelijke rol binnen Doetinchem willen pakken en waarmaken. En mede dankzij de actieve verenigingsondersteuning van de Rabobank worden wij daarbij als vereniging geholpen. Dat maakt deze samenwerking ook zo krachtig."

Met ingang van 1 januari gaat de vereniging officieel verder onder de naam Rabobank Orion Volleybal. De eerste wedstrijden in 2019 worden op zaterdag 5 januari gespeeld tijdens de verschillende voorronden van het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap, waaraan verschillende jeugdselecties deelnemen. En in de Topsporthal in Doetinchem organiseert de vereniging het eerste Rabobank Orion Jeugdtoernooi. Tijdens die toernooien acteren de jeugdleden voor het eerst in het vernieuwde clubtenue, voorzien van de naam van de nieuwe hoofdsponsor: Rabobank Graafschap.

Meer berichten