Engelen in de Catharinakerk. Foto: Jan Kuiperij
Engelen in de Catharinakerk. Foto: Jan Kuiperij (Foto: )

Engelenschaar in Catharinakerk

DOETINCHEM - De Catharinakerk in Doetinchem mag zich verheugen in een massaal bezoek van engelen. Er komen er meer dan 200, die vanaf 17 december op verhoogde tafels langs de wanden van de kerk zullen staan en hangen.

De engelen zijn beschikbaar gesteld door verzamelaar Ben Rouwhorst uit Ulft. Maar ook de Wereldwinkel neemt bij de expositie een aparte tafel in om een prachtige collectie engelen uit de hele wereld te laten zien. Desgewenst kunnen deze engelen ook gekocht worden.
Bij alle kerkelijke (kerst)vieringen, concerten en andere evenementen kan de expositie bewonderd worden. Op andere dagen en tijden in de week voor Kerst zijn de engelen te bekijken als het spandoek 'EXPOSTIE NU OPEN' naast de voordeur van de Catharinakerk staat. De toegang is vrij. Voor de kinderen is er nog een extraatje: zij kunnen meedoen aan een wedstrijdje 'engelen tellen'. De engelbewaarder in de kerk heeft een formuliertje dat kan worden ingevuld en in een doos worden gedaan. De winnaar krijgt een mooie prijs: een engel.

Meer berichten