Foto:

Zanzaretta zingt in Wehl

WEHL - Madrigalen weerklinken op zondag 16 december in de Protestantse kerk (Grotestraat 25) in Wehl. Dat zijn a-capella zangstukken die worden uitgevoerd door het Zanzaretta Quintet. Ze kennen een sterke dramatiek, maar de inhoud van de teksten wordt tijdens het optreden met een knipoog uiteengezet.

Het Zanzaretta Quintet is in 1997 opgericht door Sandra Macrander, die haar fascinatie voor de madrigalen van Carlo Gesualdo da Venosa wilde delen met vier andere zangers, om deze tot klinken te brengen en in passende ambiances te presenteren. De zanggroep richt zich verder op muziek van tijdgenoten als Monteverdi, De Monte, Luzzaschi en Marenzio. De concerten worden vaak verzorgd in samenwerking met een luitist of gitarist, die instrumentale intermezzo's verzorgt.
De naam van het Zanzaretta Quintet is ontleend aan één van de meest gewaagde en expliciete teksten waarin een kansloze minnaar jaloers toekijkt hoe zijn onbereikbare liefde een mugje, een zanzaretta, aan haar boezem plet.
Het programma van 16 december omvat motetten van Herman Strategier, O vos omnes van C. Gesualdo da Venosa en diverse madrigalen uit de boeken 4 t/m 6 van Gesualdo da Venosa.
Het concert in de Protestantse kerk begint om 14.30 uur. Er is gratis koffie en thee. De kosten behelzen een vrijwillige bijdrage
Reserveren via e-mail: info@paviljoen3wehl.nl

Meer berichten